AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă cu bombă într-un avion Ryanair! Aeronava cu 160 de pasageri, forțată...

Alertă cu bombă într-un avion Ryanair! Aeronava cu 160 de pasageri, forțată să aterizeze la Berlin (VIDEO)

RyanairAlertă cu bombă într-un avion Ryanair! Aeronava cu 160 de pasageri, forțată să aterizeze la Berlin (VIDEO)

Un nou incident aviatic în care a fost implicat un avion Ryanair s-a petrecut duminică noapte spre luni. Aeronava care zbura de la Dublin la Cracovia a fost obligată să aterizeze la Berlin, în urma unei alerte cu bombă, înainte să îşi poată continua zborul.

La bord se aflau 160 de pasaeri. Aparatul de zbor a aterizat la ora locală 20:08 pe o pistă a aeroportului Berlin-Brandenburg din sudul capitalei germane. Potrivit presei germane, bagajele pasagerilor au fost puse pe pistă pentru a fi percheziţionate de echipe cu câini, în timp ce avionul a fost înconjurat de numeroase vehicule de poliţie şi de pompieri.

Cotidianului Bild Zeitung a scris că a fost o ameninţare cu bomba, care s-a dovedit a fi neîntemeiată. Aparatul companiei Ryanair a solicitat o aterizare de urgenţă şi a obţinut imediat autorizaţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului Jan-Peter Hack, precizând că pasagerii au fost conduşi la terminal pentru a lua acolo masa.

Ulterior, pasagerii și-au continuat drumul spre Cracovia, însă cu un alt avion.

Avion Ryanair, deturnat la Minsk

Precizăm că pe 23 mai, avionul companiei Ryanair, care efectua cursa Atena-Vilnius, a efectuat o aterizare de urgență la Minsk în urma unei alerte cu bombă la bordul aparatului de zbor. Pentru însoțirea aeronavei a fost ridicat un avion miliar MiG-29.

După aterizare, forțele beloruse l-au reținut pe jurnalistul Roman Protasevici, care se afla la bordul avionului. Acesta este acuzat de crearea unei entități extremiste și organizarea dezordinilor în masă după alegerile prezidențiale din august 2020.

Informația privind plasarea unei bombe la bordul avionului nu s-a confirmat.

În iulie 2020, un avion Ryanair care efectua aceeaşi legătură Dublin-Cracovia a trebuit să aterizeze de urgenţă la Londra în urma unei ameninţări cu bomba, care s-a dovedit a fi de asemenea falsă.

author avatar
Andreea Vlad