AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. ALERTĂ CHIMICĂ, sunt scurgeri de gaz toxic care amenință...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. ALERTĂ CHIMICĂ, sunt scurgeri de gaz toxic care amenință un oraș întreg! / Rezervoarele, minate

Alertă chimică în Ucraina / Scurgeri de gaz toxic amenință un oraș întreg / Rezervoarele au fost minate

Guvernatorul regional din Sumî, în nord-estul Ucrainei, a raportat, luni, 21 martie, o „scurgere de amoniac” în instalațiile companiei Sumîkimprom, care afectează o suprafață de 2,5 kilometri în jurul fabricii, care produce îngrășăminte.

Autoritățile ucrainene le-au cerut luni locuitorilor orașului Novoseliția, din nordul Ucrainei, să se adăpostească după o „scurgere” de amoniac la o fabrică chimică din apropiere, pe fondul luptelor împotriva trupelor rusești în regiune.

Rusia îi acuză pe „naționaliștii” ucraineni

Amploarea și cauza incidentului sunt neclare în această etapă, dar locuitorilor li s-a cerut să caute refugiu în subsoluri sau clădiri joase pentru a evita expunerea.

„Amoniacul este mai ușor decât aerul, prin urmare adăposturile, pivnițele și etajele inferioare ar trebui folosite pentru protecție”, a scris guvernatorul regional Sumii, Dmitro Jivițki, într-un mesaj postat pe Telegram.

El a adăugat că echipele de salvare se află la fața locului și că orașul Sumî, din apropiere (aproximativ 250.000 de locuitori înainte de război), nu a fost imediat amenințat, din cauza direcției vântului.

Guvernul rus și-a sporit recent acuzațiile că Ucraina se pregătește să folosească arme chimice și elaborează un program clandestin, scrie The Moscow Times. Ministrul rus al Apărării a declarat duminică seară că „naționaliștii” au „minat” depozitele de amoniac și clor de la Sumîkimprom „cu scopul de a otrăvi masiv locuitorii din regiunea Sumî, în cazul unei intrari în oraș a forțelor armate ruse”.

author avatar
Tudor Borcea
629 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger