AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă! Boală misterioasă în atenția autorităților! Trei oameni au murit. În ce...

Alertă! Boală misterioasă în atenția autorităților! Trei oameni au murit. În ce țară au apărut îmbolnăvirile și ce simptome au pacienții

pacientSprijin financiar pentru 2.500 de pacienţi bolnavi de cancer din Capitală. Câți bani oferă Primăria și care sunt condițiile

O țară din estul Africii a înregistrat mai multe cazuri de îmbolnăviri de origine încă necunoscută. Se fac investigații pentru a se stabili ce le-a provocat.

Tanzania investighează o boală necunoscută, care a ucis până acum trei persoane, în sudul țării, potrivit BBC. Au fost raportate 13 cazuri în regiunea Lindi, pacienții având simptome similare bolilor Ebola sau Marburg.

Ce simptome au pacienții

Aceștia au avut febră, dureri puternice de cap, oboseală și sângerări, în special nazale.
Rămâne de văzut ce vor stabili specialiștii. Din informațiile venite de la Ministerul Sănătății din această țară reiese că rezultate ale unor teste preliminare exclud posibilitatea ca pacienții să sufere de Ebola sau Marburg.

Un oficial sanitar tanzanian, dr. Aifelo Sichalwe, i-a îndemnat pe oameni să rămână calmi pe durata perioadei în care se derulează investigații. Totodată, a îndemnat ca oricine prezintă simptome similare să ceară imediat asistență medicală.

Ce e Ebola

Ebola este o boală foarte gravă și contagioasă, cauzată de virusul cu același nume și care are originile pe continentul african, iar simptomele timpurii pot include: febra, cefalee severă, frisoane, dureri articulare și musculare, slăbiciune sau oboseală, potrivit sfatulmedicului.ro.

Conform aceleiași surse, diagnosticarea Ebola este adesea dificilă. Unele dintre manifestări imită simptomatologia altor boli, cum ar fi malaria și febra tifoidă.

author avatar
Andrei Coman