AcasăȘTIRI EXTERNEAleksei Navalnîi, prima apariție video de când a ieșit din comă. Ce...

Aleksei Navalnîi, prima apariție video de când a ieșit din comă. Ce spune criticul Kremlinului despre starea sa

Aleksei NavalnîiAleksei Navalnîi, prima apariție video de când a ieșit din comă. Ce spune criticul Kremlinului despre starea sa / foto: Reuters

Principalul opozant al Kremlinului Aleksei Navalnîi a oferit primul interviu după externarea dintr-un spital berlinez. Rusul a vorbit despre starea sa de sănătate.

Navalnîi a dat un interviu de două ore unui cunoscut vlogger rus. Este prima sa apariție de când s-a externat.

În vârstă de 44 de ani, Aleksei Navalnîi a declarat că starea sa de sănătate s-a îmbunătățit mult și că medicii au fost surprinși de viteza sa de recuperare. Cu toate acestea, mâinile îi tremură foarte tare, de aceea urmează terapie fizică.

Criticul rus a ieșit din comă în urmă cu câteva săptămâni, după ce a fost internat 32 de zile la Clinica Charite din Berlin. Acesta s-a simțit destul de rău în timpul unui zbor intern, în Siberia, în luna august. El a fost transportat la Berlin pentru tratament, iar medicii germani spun că a fost otrăvit cu Noviciok, un agent neurotoxic folosit ca armă chimică.

Crede că Putin se află în spatele atentatului

Aleksei Navalnîi a declarat răspicat că președintele rus Vladimir Putin se află în spatele tentativei de otrăvire și a subliniat că nu se teme.

„Afirm că Putin este în spatele acestei tentative și nu am alte versiuni asupra celor întâmplate”, a spus rusul pentru Der Spiegel, potrivit Reuters.

„Nu simți nici o durere, dar știi că mori”, a spus Navalnîi despre momentul în care neurotoxina a început să-și facă efectul asupra lui. Criticul lui Putin a transmis că se va întoarce în Rusia, adăugând: „Sarcina mea este acum să rămân neînfricat. Și nu mă tem!”

Occidentul a cerut explicații Kremlinului cu privire la acest incident grav, care a negat orice implicare în incident și a spus că nu a văzut încă dovezi ale unei infracțiuni.

author avatar
Andreea Vlad