AcasăȘTIRI EXTERNEAleksei Navalnîi nu se teme de nimic. Îl atacă direct pe Putin:...

Aleksei Navalnîi nu se teme de nimic. Îl atacă direct pe Putin: „El este în spatele atentatului de otrăvire”

Aleksei NavalnîiAleksei Navalnîi nu se teme de nimic. Îl atacă direct pe Putin: „Cred că este în spatele atentatului de otrăvire” / foto: Der Spiegel

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a declarat răspicat că președintele rus Vladimir Putin se află în spatele tentativei de otrăvire și a subliniat că nu se teme.

Aflat în continuare la recuperare într-un spital din Berlin, după ce a fost victima unei tentative de otrăvire în Rusia, Navalnîi a comentat cele întâmplate într-un interviu pentru publicația germană Der Spiegel.

„Afirm că Putin este în spatele acestei tentative și nu am alte versiuni asupra celor întâmplate”, a spus rusul pentru Der Spiegel, potrivit Reuters.

Occidentul a cerut explicații Kremlinului cu privire la acest incident grav, care a negat orice implicare în incident și a spus că nu a văzut încă dovezi ale unei infracțiuni.

A fost otrăvit cu Noviciok

Navalnîi a fost transportat din Rusia la Berlin în luna august, după ce ar fi fost otrăvit în timpul unui zbor intern. Starea sa de sănătate a fost critică, potrivit presei germane. Medicii de la clinica berlineză au susținut că rusul a fost otrăvit cu o neurotoxină din grupul Noviciok.

„Nu simți nici o durere, dar știi că mori”, a spus Navalnîi despre momentul în care neurotoxina a început să-și facă efectul asupra lui. Criticul lui Putin a transmis că se va întoarce în Rusia, adăugând: „Sarcina mea este acum să rămân neînfricat. Și nu mă tem!”

Un activist politic care a contribuit la aducerea lui Alexei Navalnîi în Germania a declarat, pe 24 septembrie, că liderul opoziției ruse va avea nevoie de cel puțin încă o lună pentru a-și recăpăta condiția fizică, adăugând că este clar că intenționează să se întoarcă în Rusia și să-și reia activitatea politică.

Angela Merkel l-a vizitat pe Aleksei Navalnîi în spital

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, l-a vizitat pe Aleksei Navalnîi în timp ce acesta primea tratament într-un spital din Berlin, potrivit presei germane. Fără a cita surse, Der Spiegel a afirmat că Merkel a mers să îl vadă pe Navalnîi în spitalul Charite, unde acesta a fost internat timp de 32 de zile.

Un purtător de cuvânt al cancelarului german a refuzat să comenteze în legătură cu informaţia apărută în revista germană.

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost externat săptămâna trecută din spitalul berlinez. El şi-a exprimat dorinţa de a se întoarce în Rusia după ce îşi va reveni complet, dar deocamdată rămâne în Germania pentru recuperare.

author avatar
Andreea Vlad
195 afisari

3 COMENTARII

  1. Eu zic Aleksei, sa nu te mai intorci in Rusia pt ca ai dusmani de moarte. Rusii nu sunt pregatiti sa inteleaga opozitia politica si posibil cum ajungi sa te mierleasca ca pe Nemtov. Sa fii inteligent nu inseamna ca esti fricos. Ci poate insemna precautie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger