AcasăȘTIRI EXTERNEAleksei Navalnîi, ARESTAT la întoarcerea în Rusia. Prima reacţie a României! (VIDEO)

Aleksei Navalnîi, ARESTAT la întoarcerea în Rusia. Prima reacţie a României! (VIDEO)

Aleksei NavalnîiAleksei Navalnîi, ARESTAT la întoarcerea în Rusia. Prima reacţie a României!

SCANDAL major în Rusia, care s-a extins la nivel mondial! A reacţionat chiar şi România în acest caz! Aleksei Navalnîi, cel mai vocal critic al lui Vladimir Putin, a fost reținut de poliție la câteva minute după întoarcerea în țara natală!

Politicianul a revenit la Moscova la cinci luni de la otrăvirea sa.

Ce acuzaţii i se aduc lui Aleksei Navalnîi?

Serviciile penitenciare ruse au avertizat că nu vor ezita să-l aresteze pe Navalnîi, 44 de ani, când va sosi în Rusia, acuzându-l că a încălcat, atunci când se afla în Germania în ultimele luni, condiţiile unei eliberări în urma unei condamnări cu suspendare într-un dosar din 2014.

Nici susţinătorii lui Navalnîi n-au scăpat de furia poliţiştilor: mai mulţi „fani” ai săi au fost arestaţi. Avionul companiei ruse Pobeda la bordul căruia se afla Navalnîi urma să ajungă pe aeroportul Vnukovo din Moscova, dar a fost redirecţionat şi a aterizat la Şeremetievo.

Reacția ministrului de Externe, Bogdan Aurescu

Arestarea liderului opoziţiei ruse Navalnîi, la reîntoarcerea acestuia în Rusia, după ce şi-a revenit în urma otrăvirii cu Noviciok este inacceptabilă.

Represiunea împotriva opoziţiei, doar pentru că este opoziţie, este pur nedemocratică”, a scris Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României, pe Twitter.

Jake Sullivan: „Trebuie eliberat imediat”

Liderul opoziţiei ruse arestat duminică la Moscova, Aleksei Navalnîi, “trebuie eliberat imediat”, a îndemnat duminică Jake Sullivan, viitor consilier pentru securitate naţională al preşedintelui ales american, Joe Biden.

Navalnîi trebuie eliberat imediat, iar autorii acestui scandalos atac la adresa vieţii lui trebuie să fie traşi la răspundere”, a denunţat Jake Sullivan, care va intra în funcţie la 20 ianuarie.

Atacurile Kremlinului împotriva lui Navalnîi nu sunt numai o încălcare a drepturilor omului, dar şi un afront adus poporului rus care doreşte ca vocea lui să fie auzită”, a mai zis Jake Sullivan.

author avatar
Andrei Ștefan
367 afisari

4 COMENTARII

  1. este cel mai mare bou putin sse pisa pe el iar cel care a scris articolul e vprost ca noapteaa

  2. „…acuzându-l că a încălcat, atunci când se afla în Germania în ultimele luni, condiţiile unei eliberări în urma unei condamnări cu suspendare într-un dosar din 2014.”
    Stia ca va fi arestat si miza pe scandalul international.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger