AcasăȘTIRI EXTERNEAleksei Navalnîi a fost otrăvit! Ce substanță i-au găsit medicii în organism

Aleksei Navalnîi a fost otrăvit! Ce substanță i-au găsit medicii în organism

Aleksei Navalnîi a fost otrăvit! Ce substanță i-au găsit medicii în sânge

Spitalul din Berlin care îl tratează pe opozantul rus a anunțat că Aleksei Navalnîi pare să fi fost otrăvit potrivit dovezilor clinice.

Spitalul Charité a emis un comunicat în care anunță că „dovezile clinice arată o intoxicare cu o substanță care aparține grupului de inhibitori ai colinesterazei”. Însă doctorii care l-au tratat în Rusia susțin că această substanță nu a fost prezentă în organismul dizidentului, informează BBC.

Aleksei Navalnîi a început să se simtă rău joi, în timpul unui zbor intern în Rusia. În anumite imagini video, criticul Kremlinului este surprins în avionul care plecase din Tomsk, Siberia, cu destinația Moscova, trecând prin groaznice clipe de agonie.

Aleksei Navalnîi a fost otrăvit! Ce substanță i-au găsit medicii în sânge
Aleksei Navalnîi a fost otrăvit Se pare că ar fi ingerat substanța când a băut un ceai pe aeroport

Aleksei Navalnîi a fost otrăvit!

Susținătorii lui acuză faptul că opozantul rus a fost otrăvit prin intermediul ceaiului pe care l-a băut pe aeroportul din Tomsk. Ulterior, avionul în care se afla a făcut o oprire de urgență în Omsk, unde Aleksei Navalnîi a fost tratat prima oară.

Potrivit ultimului comunicat emis de doctorii de la spitalul din Omsk, se pare că nu au fost găsite urme de inhibitori ai colinesterazei. Aceeași echipă de medicii declara săptămâna trecută că starea lui de sănătate a fost cauza unei boli metabolice declanșată de glicemia scăzută.

Care este starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi

Opozantul rus se află „în stare gravă, dar viața nu îi este pusă în pericol”, potrivit sursei citate.

„Momentan nu se știe care este substanța exactă. Am început o amplă analizză. Efectul otrăvii a fost dovedit de mai multe ori în laboratoare independente”, se mai precizează în comunicat.

De asemenea, nu se știe momentan în ce direcția va evolua starea acestuia, însă medicii au avertizat că substanța ar putea avea efecte asupra sistemului nervos.

În prezent, Aleksei Navalnîi se află internat la Terapie Intensivă, fiind plasat în comă indusă și este tratat cu antidotul atropină, același medicament folosit în cazul fostului agent KGB Sergei Skripal de către medicii din Marea Britanie după ce fusese otrăvit de un agent Novichok în Salisbury în 2018.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
389 afisari

2 COMENTARII

  1. „Pare sa fi fost otravit’ adica nemtii nu se baga.Mai erau niste otraviti de rusi prin Anglia,Skripal si fiica ,pititi de serviciile britanice ca sa nu ii vada lumea ca sunt binesanatosi.Propaganda pentru mintile ratacite.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger