AcasăȘTIRI EXTERNEAlegeri prezidențiale în Italia. Fără președinte nici după turul al doilea

Alegeri prezidențiale în Italia. Fără președinte nici după turul al doilea

italiaCine este Giorgia Meloni, posibil prima femeie prim-ministru a Italiei. Se întoarce şi Silvio Berlusconi la conducerea ţării?

Nici turul al doilea de scrutin pentru alegerea noului preşedinte al Italiei nu a reuşit să desemneze un câştigător marţi, 25 ianuarie.

Mai mult de jumătate dintre cei aproximativ 1.000 de deputați, senatori și reprezentanți regionali în cauză au votat în alb pentru a doua zi, reflectând lipsa de consens asupra unui candidat între principalele partide.

Un al treilea tur de vot va avea loc miercuri dimineață, dar nu se așteaptă niciun progres înainte de joi. Din turul al patrulea, pragul alegerilor se modifică de la o majoritate de două treimi la o majoritate absolută.

Miza: alegeri anticipate

Miza de anul acesta este mare. Dacă ar fi ales Mario Draghi, actualul premier al Italiei, ar putea renunța la șefia guvernului.

O astfel de alegere ar putea provoca alegeri anticipate, sau chiar să deraieze reformele necesare pentru a obține miliardele de euro din fondul european de redresare promis Italiei.

Nicio formațiune politică nu are în prezent majoritatea absolută în Parlament. Dar aproape toate partidele, de la stânga la dreapta, formează o coaliție de unitate națională condusă de Draghi.

author avatar
Andreea Vlad
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger