AcasăȘTIRI EXTERNEAlegeri legislative în Italia. Matteo Salvini începe campania și atacă imigranții. „Aduc...

Alegeri legislative în Italia. Matteo Salvini începe campania și atacă imigranții. „Aduc numai probleme din cealaltă parte a lumii”

Alegeri legislative în Italia. Matteo Salvini începe campania și atacă imigranții. „Aduc numai probleme din cealaltă parte a lumii” / Foto: Facebook

Liderul extremei drepte din Italia, Matteo Salvini, își va lansa campania pentru alegerile legislative în Lampedusa, insulă în Mediterana unde debarcă anual zeci de mii de imigranți.

În ultimele zile, zeci de ambarcațiuni precare și supraaglomerate au intrat în apele din Lampedusa, un promontoriu stâncos de 20 de kilometri pătrați situat la aproximativ 100 de kilometri est de coasta tunisiană.

„Italia nu poate accepta zeci de mii de imigranți care aduc probleme”

Așa cum se întâmplă adesea în lunile de vară, când vremea mai caldă reduce riscul de a călători dinspre Africa de Nord, centrul de primire de pe insulă a fost copleșit, cu peste 1 500 de persoane înregistrate pentru o capacitate de trei ori mai mică.

Matteo Salvini a făcut din oprirea fluxului de migranți și din controlul frontierelor piatra de temelie a programului său. Partidul său, Liga, candidează la alegerile legislative din 25 septembrie alături de aliații săi Forza Italia (dreapta) și Fratelli d’Italia (post-fascist). Ei sunt considerați favoriți în fața unei stângi fragmentate.

„Italia nu poate accepta zeci de mii de imigranți care aduc doar probleme din cealaltă parte a lumii”, a declarat el înaintea vizitei sale de joi în Lampedusa, unde va petrece noaptea.

Pe când era ministru de Interne în 2019, Salvini a împiedicat mai multe nave de salvare care transportau migranți să debarce în Italia. Această decizie i-a adus un proces în Sicilia pentru sechestrare și abuz de putere. Un proces pe care l-a folosit ca platformă politică. „Singurul ministru care a blocat debarcările și este judecat!”, a titrat partidul său într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Electoratul, mai îngrijorat de inflație și facturi

Dar sondajele sugerează că imigrația este mai puțin îngrijorătoare pentru italieni decât problemele economice, cu o inflație ridicată care apasă asupra puterii de cumpărare și a facturilor la energie.

Iar Salvini este în urmă în sondajele de opinie. În ultimele luni, Liga a fost depășită în sondaje de partidul Fratelli d’Italia, condus de Giorgia Meloni, care solicită, de asemenea, o „blocadă navală” pentru a opri fluxul de migranți din Mediterana.

Guvernul a închiriat un feribot pentru a evacua migranții din Lampedusa în Sicilia. Salvini a acuzat miercuri stânga că a încercat să-i „ascundă” înainte de sosirea sa, scrie Boursorama. Micul oraș Lampedusa este cunoscut pentru plajele sale frumoase, dar situarea sa mai aproape de Tunisia decât de Sicilia l-a plasat în prima linie a migrației către Europa.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), Mediterana centrală este cea mai mortală rută de migrație din lume, cu aproape 20 000 de morți și dispăruți din 2014 până în prezent.

Italia a înregistrat peste 42.000 de debarcări de migranți de la 1 ianuarie, față de aproape 30.000 în aceeași perioadă a anului trecut și 14.400 în 2020. Iar ritmul nu pare să încetinească. ONG-urile SOS Méditerranée, Médecins sans Frontières (MSF) și Sea-Watch au salvat peste 1 000 de persoane pe mare în ultimele zile.

author avatar
Tudor Borcea
316 afisari

3 COMENTARII

  1. Soros cu satanistii lui profita din traficul de migranti….ong-urile lui deconteaza sume fabuloase din banii europeni pe facturi fictive.Totul in complicitate cu slugoii si satanistii din Bruxelles
    Desfiintati kakatul ala de Belgia inchideti-le ambasadele si expulzati-i pe toti

  2. Acuma s-a trezit? Păi maimuțele intră mai ușor în Italia decât intră mioriticii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger