AcasăȘTIRI EXTERNEAlegeri în SUA. Biden spune adevărul despre o nouă candidatură la Casa...

Alegeri în SUA. Biden spune adevărul despre o nouă candidatură la Casa Albă. „Nu depinde de Trump” – VIDEO

Alegeri în SUA. Biden spune adevărul despre o nouă candidatură la Casa Albă. „Nu depinde de Trump” / Foto: The White House

În urma alegerilor la jumătate de mandat, președintele american Joe Biden a reiterat în fața presei intenția sa de a ocupa Casa Albă până în 2028.

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri că „intenționează” să candideze pentru un al doilea mandat în 2024, dar va confirma acest lucru „la începutul anului viitor”.

„Nu mă grăbesc, nu va depinde cu Trump”

„Intenția mea este să mă reprezint”, a declarat liderul democrat în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că a este o „decizie de familie”.

Joe Biden, cel mai vârstnic președinte american ales, va împlini peste câteva zile 80 de ani, iar perspectiva unei noi candidaturi nu încântă opinia publică și nici măcar tabăra sa democrată, scrie BFM TV.

Liderul de la Casa Albă a declarat miercuri că alegerea sa nu va depinde de rivalul său republican Donald Trump, care intenționează să-și anunțe candidatură la prezidențialele din 2024 săptămâna viitoare, de la domiciliul său din Florida.

„Nu mă grăbesc să fac această alegere, astăzi, mâine, în orice zi, indiferent de ceea ce face predecesorul meu”, a declarat Biden reporterilor de la Casa Albă.

Joe Biden s-a exprimat în urma alegerilor „midterms” în care partidul său a limitat pagubele în ceea ce este în mod tradițional un scrutin dificil pentru partidul președintelui și care au fost văzute ca un test pentru viitorul său politic.

Rezultatul luptei pentru controlul Congresului rămâne incert. Cu o victorie mai puțin clară decât se așteptau, republicanii ar urma să câștige Camera Reprezentanților, ceea ce le-ar permite să blocheze unele dintre planurile administrației Biden pentru următorii doi ani, înainte de următoarele alegeri prezidențiale

În Senat, unde democrații dețineau o majoritate fragilă înainte de alegeri, lupta este strânsă și vor dura cu siguranță câteva zile, dacă nu săptămâni, până când se va decide o majoritate.

author avatar
Tudor Borcea