AcasăȘTIRI EXTERNEAlegeri în Rusia. Kremlinul a deschis secții de votare și în regiunile...

Alegeri în Rusia. Kremlinul a deschis secții de votare și în regiunile anexate din Ucraina/Ce se întamplă la Mariupol – VIDEO

sursa foto: captură video youtube

Rușii urmează să se prezinte la urne, timp de trei zile, pentru alegerile prezidențiale, care se vor încheia duminică, 17 martie, Vladimir Putin candidând pentru un nou mandat în fruntea Federației Ruse.

În timp ce la nivelul Occidentului se vorbește de eliberarea Ucrainei, rușii deja organizează alegeri în regiunile anexate.

Se întâmplă cu puțin înainte de startul scrutinului de la Kremlin, în urma căruia Putin nu are emoții că nu va fi ales pentru un nou mandat de șase ani în fruntea Rusiei.

Citiți și: Gata cu ipocrizia! Ucraina nu este războiul lui Putin, ci al Rusiei

Laie sau bălaie? Occidentul trebuie să aleagă ce cale să urmeze în războiul din Ucraina

NATO nu ar trebui să accepte Ucraina – de dragul Ucrainei

Votul a început deja la Mariupol

Un așa-numit „vot anticipat” pentru alegerile prezidențiale din Rusia a început deja în orașul ucrainean Mariupol, din regiunea Donețk, ocupat temporar de ruși. Primăria locală a transmis, pe canalul său de Telegram, că a început așa-zisul vot anticipat.

Comisii mobile de vot, un soi de secții de votare volante, circulă prin oraș. „Secții de votare” volante au apărut în fața caselor localnicilor. Mai exact, în curți. Dar și în stradă, din câte se poate vedea din câteva imagini postate pe Twitter.


„Secții de votare” volante

Potrivit comunicării, se spune că se înființează secții de votare volante, care sunt deplasate în fața caselor alegătorilor, scopul invocat fiind acela de a se evita aglomerarea secțiilor fixe și, totodată, de a se reduce riscul unor eventuale bombardamente asupra acestora din urmă.

În realitate, însă, mulți întrevăd faptul că e vorba despre o nouă oportunitate pentru falsificări și forțarea oamenilor să participe la aceste pseudo-alegeri.

În ciuda tuturor eforturilor autorităților rusești, prezența în prima zi de vot „anticipat”, care a fost pe 10 martie, s-a dovedit slabă, în jurul a 22%.

„Votul anticipat” la alegerile prezidențiale din Rusia ar urma să aibă loc în Mariupol până pe 14 martie.

author avatar
Andrei Coman
353 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger