AcasăȘTIRI EXTERNEAlegeri în Germania 2021. Cine îi va lua locul Angelei Merkel? Iată...

Alegeri în Germania 2021. Cine îi va lua locul Angelei Merkel? Iată favoriţii la postul de cancelar!

alegeri in GermaniaAlegeri în Germania 2021. Cine îi va lua locul Angelei Merkel? Iată favoriţii la postul de cancelar!

Duminică, 26 septembrie, au loc alegeri pentru postul de cancelar al Germaniei. Angela Merkel iese din scenă după 16 ani. Cine sunt favoriţi s-o înlocuiască? Sunt trei: Annalena Baerbock, Armin Laschet și Olaf Scholz.

Peste 60 de milioane de cetăţeni germani vor vota duminică pentru alegerea celui de-al 20-lea Bundestag german, parlamentul federal unicameral.

Alegeri în Germania 2021. Cine conduce în sondaje?

Sondajele anticipează un scrutin strâns între social-democcrații SPD, cu 25% din intențiile de vot, şi tabăra conservatoare (CDU-CSU), creditată cu între 21 şi 23% din sufragii

Cancelarul Angela Merkel le-a cerut alegătorilor să-l voteze pe Armin Laschet, candidatul conservator al partidului său, Uniunea Creştin-Democrată, pentru ca Germania „să rămână stabilă”.

Cine este Armin Laschet?

Armin Laschet e un susținător al unității europene, un catolic dedicat și un iubitor al carnavalului. De patru ani e prim-ministru în Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat land al Germaniei. Un apropiat al Angelei Merkel, a fost numit în ianuarie lider al Uniunii Creștin-Democratice și a declarat că, mai presus de orice, este adeptul continuității.

Sondajele arată că nu mulți germani sunt dispuși să-i încredințeze conducerea celei mai mari economii a Europei. În ultimele săptămâni, sprijinul pentru el și pentru formațiunea conservatoare CDU a scăzut la un nivel record. Cursa electorală merge mai departe. Dar Laschet este hotărât.

Ce părere au nemţii despre Angela Merkel?

Mai mult de jumătate dintre germani nu cred că le va lipsi cancelarul rămas mult timp la putere Angela Merkel după ce ea renunţă la funcţie în urma alegerilor de duminică.

Aproximativ 52% dintre respondenţi au declarat institutului de cercetare Civey că Merkel probabil nu le va lipsi. Cu toate acestea, aproximativ 38% dintre respondenţi au declarat că Merkel le va lipsi.

Doar 2% dintre alegătorii extremei drepte Alternativa pentru Germania cred că le va fi dor de ea.

author avatar
Andrei Ștefan
354 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger