AcasăȘTIRI EXTERNEAlegeri Bulgaria. Partidul condus de conservatorul Boiko Borisov, din nou pe primul...

Alegeri Bulgaria. Partidul condus de conservatorul Boiko Borisov, din nou pe primul loc

Partidul de centru-dreapta Cetăţenii pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB), al fostului premier Boiko Borisov, a câștigat alegerile parlamentare anticipate din Bulgaria, organizate duminică, 11 iulie.

Și totuși, nu există niciun învingător clar, notează Reuters. GERB se situează doar cu puţin în faţa noii formaţiuni antisistem „Există un Astfel de Popor” (ITN) a lui Slavi Trifonov.

Partidul GERB a reușit să obțină un scor de 22,1%, conform exit-poll-ului realizat de Agenţia Gallup International Balkan. Îin aprilie, GERB a câştigat alegerile parlamentare cu un procent de 26%, dar nu a reuşit să găsească parteneri pentru a forma o coaliţie.

Conform sondajelor Gallup International şi Alpha Research efectuate la ieşirea din secţiile de vot, GERB ar obţine între 22,1% şi 23,5% din voturi, în timp ce formaţiunea lui Slavi Trifonov ar acumula între 21,5% şi 22,3% din sufragii la aceste alegeri, organizate pentru a doua oară în trei luni.

Organizarea scrutinului în Bulgaria a devenit necesară după trei încercări eşuate de a forma un guvern. La urne au fost chemaţi 6,7 milioane de alegători, care vor decide dacă va putea fi formată o majoritate capabilă să guverneze în parlamentul de la Sofia.

author avatar
Andreea Vlad
190 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri