AcasăȘTIRI EXTERNEAlegeri Bulgaria. Generalul Rumen Radev câștigă un nou mandat de președinte. Ce...

Alegeri Bulgaria. Generalul Rumen Radev câștigă un nou mandat de președinte. Ce scor a obținut

Rumen RadevCriză politică la Sofia. Bulgaria, nou guvern interimar condus de Gulub Donev. Alegeri anticipate pe 2 octombrie

Preşedintele în exerciţiu al Bulgariei, Rumen Radev, obține un nou mandat. Sondajele îl dau câștigător cu aproximativ 65% din voturi. În primul tur, acesta a obținut 49% din voturi, fiind considerat favoritul votului de duminică.

Rumen Radev, care este sprijinit de Partidului Socialist Bulgar, a câştigat cu aproape două treimi din voturi al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Bulgaria desfăşurat duminică.

Contracandidatul său Anastas Gherdjikov (58 de ani), sprijinit de partidul de centru-dreapta GERB al fostului premier Boiko Borisov, a luat 32-33% din voturi, potrivit sondajelor realizate de Alpha Research şi Gallup International.

Rumen Radev este un președinte pro-rus

Fost comandant al forţelor aeriene, Radev a câştigat popularitate pentru sprijinul său deschis faţă de protestele anticorupţie ample contra lui Boiko Borisov în 2020, potrivit Agerpres.

De partea sa, Anastas Gherdjikov, rector al Universităţii din Sofia, l-a acuzat pe Radev că îi învrăjbeşte pe bulgari. El a promis să unească ţara, care a fost afectată grav de crize cauzate în special de pandemia de COVID-19 şi de creşterea preţului energiei.

author avatar
Andreea Vlad
199 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger