AcasăȘTIRI EXTERNEALEGERI AMERICA 2020. Trump spune că el a învins, dar Biden devenit...

ALEGERI AMERICA 2020. Trump spune că el a învins, dar Biden devenit candidatul cu cele mai multe voturi din istorie

Trump si BidenALEGERI AMERICA 2020. Trump spune că el a învins, dar Biden devenit candidatul cu cele mai multe voturi din istorie

Alegerile prezidenţiale din SUA se apropie de final, iar suspansul devine foarte mare. De ce? Pentru că bătălia electorală este foarte strânsă.

În acest moment, alegerile prezidențiale din SUA s-au încheiat după cel mai tensionat scrutin din istoria recentă a americanilor. Se va trece la numărătoare. Decizia finală sde lasă aşteptată. Ca să ajungă la Casa Albă, Donald Trump pentru un nou mandat de președinte, sau Joe Biden pentru un prim mandat de președinte, trebuie să obțină 270 de voturi electorale, votul popular nefiind luat în calcul.

Deocamdată, numărăm voturile şi realizăm că Joe Biden a devenit candidatul care a primit cele mai multe voturi din istoria alegerilor americane, în condițiile în care mai sunt încă câteva milioane de buletine de vot care trebuie numărate.

Care sunt cifrele propriu-zise? Biden a luat până acum 69 759 833 dintre voturi, depășind numărul obținut de Obama în 2008. Obama deținea precedentul record. Numărul de voturi primit de Biden, numărat până la această oră, depășește cu 3,9 milioane voturile primite de Hillary Clinton în 2016, când ea a câștigat votul popular dar a pierdut colegiile electorale.

Donald Trump a obținut și el un număr uriaș de voturi, dar în urmă cu 4 ani: 67 160 663, mai mult decât a primit în 2016, plasându-se pe locul al treilea în istoria alegerilor. Cu toate acestea, Trump s-a auroproclamat învingător şi la aceste alegeri, deşi sondajele şi rezultatele parţiale nu par a fi de partea lui.

Donald Trump: „Am câştigat deja”

Preşedintele american în exerciţiu susţine că este în desfăşurare “o fraudă majoră” în numărarea voturilor la alegerile prezidenţiale, însă nu a oferit dovezi în sprijinul acestor acuzații. Într-o declarație susținută în noaptea de marți spre miercuri, el a spus că, ”în ceea ce mă priveşte”, “am câştigat deja”, deşi în acel moment nicio instituţie media importantă nu anunța victoria sa.

Ne pregătim să câştigăm aceste alegeri. Sincer, am câştigat aceste alegeri”, a spus Trump în noaptea de marţi spre miercuri, acuzând faptul că autorităţile au oprit numărarea voturilor în Pennsylvania până dimineaţă. Actualul lider de la Casa Albă a insistat: „Vreau să mulţumesc poporului american pentru sprijinul extraordinar”, a afirmat de asemenea Trump, care i-a mulţumit soţiei sale, Melania, şi vicepreşedintelui Mike Pence.

author avatar
Andrei Ștefan
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger