AcasăȘTIRI EXTERNEALEGERI AMERICA 2020. Haos în metropolele din SUA! Taberele care s-au bătut...

ALEGERI AMERICA 2020. Haos în metropolele din SUA! Taberele care s-au bătut ca chiorii. Atenție, imagini VIDEO extrem de dure!

ALEGERI AMERICA 2020. Străzile din mai multe orașe, luate cu asalt în noaptea de după alegeri. Zeci de arestări și imagini dure - VIDEOsursa foto: Twitter/nypdnews

În așteptarea rezultatelor alegerilor prezidențiale și pe măsură ce se conturează din ce în ce mai clar a fi o luptă foarte strânsă în cursa pentru Casa Albă, între democratul Biden și republicanul Trump, americanii au continuat să iasă în stradă in miercuri noapte. S-a întâmplat la New York, Chicago, Portland, dar și în Arizona.

Protestele nu au fost lipsite de incidente violente, iar poliția a făcut arestări atât la New York, cât și în Portland, Oregon, notează The Guardian.

Cele mai multe episoade violente au fost consemnate în Portland. Acolo unde s-a aflat că Guvernatorul din Oregon a mobilizat Garda Naţională. Și că 10 persoane au fost arestate. Mai mult, conform Reuters, au fost confiscate petarde, petarde, ciocane, dar şi o puşcă.

ALEGERI AMERICA 2020. Străzile din mai multe orașe, luate cu asalt în noaptea de după alegeri. Zeci de arestări și imagini dure – VIDEO
sursa foto: Twitter/nypdnews

La New York, forţele de poliţie au făcut în jur de 50 de arestări la protestele care s-au extins în oraş miercuri seară, conform aceleiași surse. De asemenea, polițiștii au confiscat mai multe obiecte considerate a fi periculoase. Pe pagina de Twitter a NYPD au fost publicate mesaje în acest sens:

Totodată, s-a anunțat că au fost arestate peste 20 de persoane care ar fi încercat să agite lucrurile în cazul unui protest pașnic, în Manhattan, aruncând ouă și gunoaie și producând incendii.

ALEGERI AMERICA 2020. Străzile din mai multe orașe, luate cu asalt în noaptea de după alegeri. Zeci de arestări și imagini dure – VIDEO
sursa foto: Twitter/nypdnews


Au fost și manifestări pașnice

Au fost și situații în care oamenii au ieșit în stradă pentru a cere numărarea fiecărui vot. ”Fiecare vot contează”, stătea scris pe o pancartă purtată de o femeie care participa la o astfel de manifestare pașnică.

Imaginile următoare au fost surprinse pe străzile din Philadelphia:


Proteste și tensiuni stradale au fost înregistrate și până să se închidă urnele, la alegerile din 3 noiembrie. DETALII AICI.

author avatar
Andrei Coman