AcasăȘTIRI EXTERNEALEGERI AMERICA 2020. Rezultatele alegerilor din SUA, în presa internațională: „Joe adormitul...

ALEGERI AMERICA 2020. Rezultatele alegerilor din SUA, în presa internațională: „Joe adormitul trezește America”

Joe BidenALEGERI AMERICA 2020. Rezultatele alegerilor din SUA, în presa internațională: „Joe adormitul trezește America”

Joe Biden este noul președinte al Statelor Unite ale Americii. Democratul în vârstă de 77 de ani devine cel de-al 46-lea președinte american și totodată cel mai în vârstă rezident la Casa Albă.

Victoria lui Biden a fost anunțată de presa internațională prin titluri care au captat atenția curioșilor să afle care sunt planurile președintelui ales.

„Noi zori pentru America”, scrie ziarul britanic The Independent, evidenţiind reuşita Kamalei Harris, prima femeie care accede la funcţia de vicepreşedinte al SUA. The Sunday Telegraph titrează: „E timpul să vindecăm America.” Și Sunday Mirror crede că e „Vremea vindecării”.

„Joe adormitul trezeşte America”, ironizează Sunday Times, o aluzie la porecla pe care i-a dat-o Donald Trump contracandidatului său democrat în timpul campaniei electorale. Joe Biden „pune capăt celor patru ani de guvernare haotică a lui Donald Trump”, adaugă ziarul citat.

„Joe Biden moşteneşte o povară grea, ca niciunul dintre predecesorii săi: trebuie să unească America”, a comentat cotidianul german de stânga, Süddeutsche Zeitung. Revista germană Der Spiegel a reluat coperta controversată în care preşedintele Donald Trump ţine capul decapitat al Statuii Libertăţii. O imagine a aceluiaşi artist – cubanezul american Edel Rodriguez – îl înfăţişează pe Biden care, urcat pe un scăunel, pune la locul său capul statuii, alături de sloganul lui Trump, „Make America Great Again”, scrie dpa.

„Noua mea copertă pentru Der Spiegel, Statuia Libertăţii este din nou întreagă”, a scris pe Twitter artistul cubanezo-american. Redactorul-şef al Der Spiegel, Barbara Hans, a explicat că revista a pregătit două coperţi, dat fiind că rezultatul scrutinului prezidenţial din SUA nu a fost cunoscut zile bune după alegerile din 3 noiembrie.

Tabloidul german Bild, care salută victoria lui Biden, remarcă „plecarea nedemnă” a lui Donald Trump, care refuză să-şi recunoască înfrângerea şi promite că va continua să lupte.

Cotidianul conservator francez Le Figaro se întreabă cum va arăta administraţia Biden, cu jumătate de ţară împotriva „uzurpării” de către fostul vicepreşedinte american a celui de-al doilea mandat al lui Donald Trump, care continuă să nu-şi recunoască înfrângerea, şi cu un Senat sub controlul republicanilor „tentaţi să obstrucţioneze”.

Cotidianul Le Parisien publică pe prima pagină o imagine cu Biden în faţa unui drapel american uriaş şi titrează: „Biden întoarce pagina Trump”. În interior, redacţia aminteşte că acest scrutin a părut mai degrabă un referendum în favoarea sau împotriva lui Trump şi că, în ciuda înfrângerii republicanului, „trumpismul nu este o paranteză care se încheie după patru ani de preşedinţie provocatoare şi zgomotoasă”. „Trump a fost învins, dar ideile lui rămân”, notează Le Parisien, pentru care cele 5 milioane de voturi în plus pentru republican, comparativ cu scrutinul din 2016, demonstrează durabilitatea bazei sale electorale.

Cotidianul Le Monde remarcă apelul la calm al fostului vicepreşedinte devenit preşedinte ales şi bucuria oamenilor care au ieşit pe străzi sâmbătă în oraşele americane pentru a sărbători victoria lui Biden.

Cel mai mare cotidian suedez, Dagens Nyheter (liberal), apreciază la rândul său că victoria lui Biden este „dulce-amăruie”. „Biden va avea dificultăţi în a vindeca America” şi promisiunea lui de a readuce ţara la normalitate se anunţă drept o „misiune imposibilă”.

author avatar
Andreea Vlad
305 afisari

3 COMENTARII

  1. S-au furat alegerile, băi, sorosistule, și există dovezi. Nu numai pentru că un senil cu dese feste de memorie, un Moș Pârțag îmbătrânit în rele, un nevolnic ca Biden (abia dacă strângea o sută de amețiți la suetele lui electorale), o marionetă cu cheița globalistilor sataniști la spate, un bugetofag putred de corupt, coleg cu alte scursuri dovedite, și ele, tot crâncen de corupte și chiar scelerate – vezi Killary Clinton (Benghazi etcetera), Obama, Pelosi, formând parte dintr-o gașcă de jeguri care, timp de mai bine de trei ani din administrația Trump, nu a făcut decât să toace zeci de milioane de dolari, pentru un impeachment bazat pe minciuni și fapte de care, ulterior, s-a dovedit că se făcea vinovat tocmai el, Biden (vezi convorbirile cu Poroshenko, vezi Burisma etcetera), nu numai că un trântor, un parazit, care în 47 de ani de politică bugetară nu a făcut altceva decît să se îmbogățească pe sine, cu un fiu degenerat, drogangiu și pedofil, nu numai că un asemenea putregai uman, un asemenea sperjur – ca și cei din banda cărora provine – nu avea nici o șansă în fața uraganului Trump dar există acele dovezi, chiar un ” democrat ” de culoare din Georgia, participant la contabilizarea voturilor, venind cu declarații publice în acest sens. Dovezile există, furtul (programat din timp) este evident chiar și pentru niște neo-marxiști mancurți ca voi. Iar Președintele NU este desemnat de presă, fie ea și mainstream media aflată în slujba satanistilor. Voi sunteți ești chiar atît de tîmpiți sau sunteți extrem de fomiști?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger