Cauta

ALEGERI AMERICA 2020. Pleiadă de acuzații pe capul lui Trump! Care e noua sa victimă

Donald Trump

ALEGERI AMERICA 2020. Pleiadă de acuzații pe capul lui Trump! Care e noua sa victimă / foto: The Financial Express

Donald Trump și fiul său Donald Trump Jr. acuză fără dovezi compania Pfizer că a așteptat în mod deliberat până după alegerile din SUA pentru a anunța primele rezultate promițătoare din studiul clinic în stadiul târziu al vaccinului COVID-19.

Pfizer a anunțat luni că vaccinul său experimental are o eficiență de peste 90% în prevenirea Covid-19, potrivit datelor preliminare a unui studiu pe scară largă, anunțul fiind o victorie majoră în lupta contra pandemiei de coronavirus.

Atât Trump cât și fiul său au acuzat pe Twitter momentul anunțului companiei farmaceutice americane, făcut la șase zile după ziua alegerilor, potrivit Business Insider.

Deși Pfizer a fost cea care a făcut anunțul, Trump a atacat luni seara Administrația pentru Alimente și Medicamente a SUA (FDA) și pe democrați, despre care a spus că nu au dorit să aibă o victorie în ceea ce privește vaccinul înainte de alegeri.

El a adăugat că Pfizer „nu a avut curajul” de a face anunțul mai devreme.

Un purtător de cuvânt al Pfizer a declarat că anunțul companiei nu a avut nicio legătură cu alegerile din Statele Unite.

Donald Trump jr. a catalogat la rândul său momentul anunțului Pfizer ca fiind „destul de uimitor” și a întrebat dacă nu este nimic „necurat” în privința acestuia.

Președintele Trump susținuse anterior că un vaccin împotriva COVID-19 va fi gata până în ziua alegerilor.

Trump a scris de asemenea pe Twitter că dacă președintele ales Joe Biden ar fi fost în Casa Albă, „nu ați mai avea vaccinul încă patru ani și nici FDA nu l-ar fi aprobat vreodată atât de repede”.

Datele pe care Pfizer le-a anunțat luni provin dintr-o analiză care a avut loc în timp ce studiul său cu vaccin coronavirus se afla încă în desfășurare. Analiza a fost realizată de un grup independent de oameni de știință responsabili de monitorizarea studiului. Oamenii de știință din exterior și-au efectuat analiza pe 8 noiembrie și i-au spus lui Pfizer rezultatele din acea zi.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version