AcasăȘTIRI EXTERNEAlegeri America 2020. Oamenii au ieşit în stradă, în Washington, după anunţul...

Alegeri America 2020. Oamenii au ieşit în stradă, în Washington, după anunţul victoriei repurtate de Joe Biden (VIDEO)

Joe BidenAlegeri America 2020. Oamenii au ieşit în stradă, în Washington, după anunţul victoriei repurtate de Joe Biden

Joe Biden a câştigat scrutinul prezidenţial în detrimentul preşedintelui în exerciţiu, republicanul Donald Trump, au anunţat sâmbătă mass media americane, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Prese de peste Ocea consideră anunţul drept „o victorie care marchează o turnură istorică pentru America şi pentru lume, după patru ani de ruptură în mandatul preşedintelui republican„.

După patru zile de suspans, candidatul democrat şi fostul vicepreşedinte în mandatul lui Barack Obama a fost dat câştigător cu 273 de mari electori, graţie unui succes în statul-cheie Pennsylvania, potrivit celor mai importante posturi TV din SUA.

Astfel, Joe Biden va deveni cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Cum au sărbătorit americanii de rând victoria lui Joe Biden?

Mii de oameni au ieșit în stradă în Washington, în apropiere de Casa Albă, pentru a sărbători victoria lui Joe Biden. Americanii de rând au sărbătorit de asemenea în Philadelphia, New York, Chicago și Atlanta.

Trump a aflat că a pierdut când era la golf

Președintele american în exercițiu, Donald Trump, a ajuns duminică la Trump National Golf Club din Sterling, Virginia, în timp ce numărătoarea voturilor pentru viitorul șef al statului continua, relatează CNN.

Joe Biden va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite, conform proiecțiilor anunțate de mai multe canale media, între care CNN și Associated Press, făcute după calcularea voturilor obținute de candidatul democrat în statul Pennsylvania. Acest stat îi aduce lui Joe Biden scorul electoral necesar accederii în funcția de la Casa Albă.

author avatar
Andrei Ștefan