AcasăȘTIRI EXTERNEALEGERI AMERICA 2020. Mare SURPRIZĂ la Bursa din SUA în ziua scrutinului...

ALEGERI AMERICA 2020. Mare SURPRIZĂ la Bursa din SUA în ziua scrutinului de la prezidenţiale. Cine s-ar fi aşteptat?

bursa americanaALEGERI AMERICA 2020. Mare SURPRIZĂ la Bursa din SUA în ziua scrutinului de la prezidenţiale. Cine s-ar fi aşteptat?

Pandemia generată de noul coronavirus şi incertitudinea privind numele viitorului lider de la Casa Albă ar fi trebuit, în mod normal, să „intimideze” şi Bursa de pe Wall Street. Dar nu a fost cazul. Spre mirarea tuturor.

Bursele din SUA au deschis în creștere, miercuri dimineața, deși America nu știe încă învingătorul din lupta Donald Trump – Joe Biden. Cei mai mari specialişti se gândeau că o întârziere a rezultatului alegerilor va cauza nesiguranță, un factor la care Wall Street reacționează în general negativ.

Totuşi, pieţele nu s-a panicat, ba dimpotrivă, au crescut. Motivul? Probabil, s-a luat deja în calcul faptul că rezultatul alegerilor nu va fi decis foarte curând. Indicele Dow Jones a urcat cu 0,9 puncte procentuale în deschidere, S&P a înregistrat o creștere de 1,5 la sută, în timp ce indicele Nasdaq a cunoscut saltul cel mai mare, cu 2,6 la sută.

Cum au evoluat Bursele în mandatul lui Trump?

Bursele s-au simţit, oarecum, bine în timpul administrației Trump, iar un al doilea mandat ar putea fi semnul unui mediu la fel de prielnic. În același timp, piețele mizează pe o victorie a lui Joe Biden, ceea ce ar putea aduce o nouă injecție de capital guvernamental în economie.

Şi în Europa a fost un mediu bun pentru bursă, în zua alegerilor din SUA. Indicii au crescut după ce inițial au cunoscut în cursul dimineții o scădere, imediat după ce Donald Trump și-a revendicat victoria.

Lupta Trump – Biden este foarte strânsă

Conform celor mai recente date, republicanul Donald Trump are asiguraţi 213 electori dintre cei 270 necesari în Colegiul Electoral pentru a câştiga alegerile, iar democratul Joe Biden 224 de electori.

Mai multe state decisive în deznodământul alegerilor prezidenţiale americane – respectiv Pennsylvania, Michigan şi Wisconsin – au avertizat că vor mai avea nevoie de ore sau poate chiar zile pentru a număra toate voturile, parţial din cauza numărului mare de voturi prin corespondenţă.

author avatar
Andrei Ștefan
341 afisari
Zenville

Ultimele știri

Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor

Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic de medicii Spitalului „Foișor” din București, unde este internat actorul în vârstă de 88 de ani. Starea sa...

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...
proger