AcasăȘTIRI EXTERNEALEGERI AMERICA 2020. Joe Biden răsuflă ușurat! Dosarul împotriva lui a fost...

ALEGERI AMERICA 2020. Joe Biden răsuflă ușurat! Dosarul împotriva lui a fost CLASAT

joe bidenALEGERI AMERICA 2020. Joe Biden răsuflă ușurat! Dosarul împotriva lui a fost CLASAT / foto: Los Angeles Times

Joe Biden, prședintele ales al Statelor Unite, își primește noul mandat cu zâmbetul pe buze. Un dosar penal, deschis în Ucraina, a fost clasat de autoritățile din această țară, potrivit NBC News. Este vorba despre o anchetă deschisă împotriva lui, în care a fost acuzat că a făcut presiuni pentru demiterea procurorului general al țării în 2016.

Ancheta a fost lansată în luna februarie după ce procurorul destituit, Viktor Șokin, a înaintat o plângere în instanță.

Viktor Şokin susţinea că Joe Biden a „cerut în mod repetat” concedierea sa când era procuror în Ucraina, din februarie 2015 şi până în aprilie 2016. Aceste „presiuni” sunt, potrivit lui, legate de o anchetă derulată la momentul respectiv de parchetul pe care îl conducea.

Biden, pe atunci vicepreședinte al SUA, l-ar presat pe fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, să îl concedieze pentru că a anchetat compania petrolieră Burisma din a cărui consiliu de administrație făcea parte fiul lui Joe Biden, Hunter.

Această anchetă viza compania de gaze ucraineană Burisma, din al cărei consiliu de supraveghere făcea parte şi Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte democrat.

În anchetă a fost implicat și Donald Trump

Afacerea ucraineană a dus la procesul de destituire a lui Donald Trump în SUA, în care preşedintele american a fost acuzat de abuz de putere în folosul său politic personal.

Lui i s-a reproşat că a cerut Kievului să declanşeze o anchetă pentru corupţie privind activităţile lui Biden în Ucraina, pentru a-l compromite pe posibilul său adversar democrat în viitorul scrutin prezidenţial.

Donald Trump a fost în cele din urmă achitat la începutul lui februarie de către Senat.

author avatar
Andreea Vlad
301 afisari

2 COMENTARII

  1. Cînd și-o incepe Trump al doilea mandat Biden va merge la pușcarie, de mina cu Hitlary, Obama, și restul celor care un facut fraude și au incălcat legile americane! Iar in România va numi un nou ambasador pe Cicki Chan..Dacă o acea timp bineinteles, că MAKE AMERICA GREAT AGAIN îi ocupă tot timpul..Cum ziceau oltenașii la țeară cînd se mirau/minunau de ceva; Makeeeeee….

  2. Trebuie din ăștia cu dosare ca să execute ordinele. Tras la indigo. Zombi de Biden va executa ordinele primite întocmai, dacă va ajunge din nefericire pentru omenire președinte.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger