AcasăȘTIRI EXTERNEALEGERI AMERICA 2020. Celebrarea victoriei întârzie! Numărarea voturilor a fost suspendată

ALEGERI AMERICA 2020. Celebrarea victoriei întârzie! Numărarea voturilor a fost suspendată

alegeri america 2020ALEGERI AMERICA 2020. Celebrarea victoriei întârzie! Numărarea voturilor a fost suspendată

Numărarea voturilor a fost suspendată în statul american Nevada şi urmează să fie reluată joi dimineaţa (ora locală), au anunţat autorităţile locale, relatează Reuters.

Nevada – care desemnează şase dintre cei 538 de mari electori în Colegiul Electoral – este unul dintre statele în care continuă suspansul în duelul dintre Donald Trump şi Joe Biden, scrie News.ro. Aproape 15% dintre buletinele de vot exprimate nu au fost încă numărate, iar Biden îl devansează pe Trump cu mai puţin de 8.000 de voturi şi un scor de 49,3% la 48,7%.

Numărarea voturilor urmează să fie reluată joi dimineaţa, la ora locală (19.00, ora României), a anunţat Departamentul Alegerilor din cadrul Secretariatului de Stat al Nevadei pe Twitter.

Buletinele de vot trimise cu poşta şi primite în ziua scrutinului, adică marţi, nu au fost luate în calcul şi nici buletinele de vot care urmează să sosească în cursul acestei săptămâni şi care este necesar să fi fost puse la poştă cel mai târziu marţi.

ALEGERI AMERICA 2020. Lupta e strânsă

În acest stadiu, Joe Biden este creditat cu 224 de mari electori, iar Donald Trump cu 213, potrivit CNN. Ca să ajungă la Casa Albă, Donald Trump pentru un nou mandat de președinte, sau Joe Biden pentru un prim mandat de președinte, trebuie să obțină 270 de voturi electorale, votul popular nefiind luat în calcul.

Este dimineața de după ziua alegerilor, iar CNN nu a proiectat încă cine va câștiga președinția. Voturile încă se numără în Alaska, Arizona, Georgia, Maine, Nevada, Carolina de Nord, Pennsylvania și Wisconsin.

La această oră, ambii candidați au șanse să ajungă la 270 de voturi electorale – numărul de voturi necesare pentru a câștiga președinția.

Joe Biden are un avantaj de aproximativ 2,4 milioane de voturi la nivel național în acest punct al numărătorii, iar cifra finală ar putea depăși scorul candidatei democrate din 2016, Hillary Clinton, care a câștigat votul popular la o diferență de 2,8 milioane. Votul popular nu contează, însă în alegerile prezidențiale americane, fiind important doar scorul în colegiul electoral.

ALEGERI AMERICA 2020. Rezultatele în Pennsylvania, peste două zile

Rezultatul alegerilor prezidenţiale de marţi în statul american Pennsylvania ar putea fi cunoscut peste două zile, declară ofciali locali pentru CNN. „Dacă totul continuă în acest ritm, vom avea rezultate totale în următoarele două zile”, a declarat miercuri la CNN Al Schmidt, un reprezentant al oraşului Philadelphia, un fief democrat în Pennsylvania.

Acest stat situat în Nord-Estul american poate stabili rezultatul alegerilor prezidenţiale, în contextul în care desemnează 20 de mari electori. Potrivit ziarului New York Times, 75% din voturile exprimate au fost numărate în Philadelphia, iar Donald Trump a obţinut un scor de 55,1%.

author avatar
Andreea Vlad
428 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger