AcasăȘTIRI EXTERNEAlec Baldwin, primele declarații după tragedia din platoul de filmare

Alec Baldwin, primele declarații după tragedia din platoul de filmare

Alec Baldwin, primele declarații după tragedia din platoul de filmare

Filmările pentru western-ul american „Rust”, îndoliat de moartea Halynei Hutchins, ucisă de un foc de armă accidental tras de Alec Baldwin în timpul unei repetiții, nu se vor relua, a anunțat starul de la Hollywood.

„Uneori se întâmplă accidente pe platourile de filmare, dar nimic de genul ăsta. Era o șansă la un trilion să se întâmple”, a deplâns Baldwin care s-a declarat distrus în urma tragediei ale cărei cauze sunt încă investigate.

Deocamdată, nici o arestare

Alec Baldwin s-a exprimat pentru prima dată, sâmbătă, în cadrul unui interviu, după drama care a avut loc la 21 octombrie și a repetat cât de afectat a fost.

„Ea era familia mea”, a spus Baldwin referindu-se la Halyna Hutchins, potrivit TMZ, care l-a prezentat pe actor alături de soția sa, Hilaria, la Manchester, în Vermont (nord-est). Anterior, Baldwin și-a exprimat durerea pe Twitter, după tragedie, și a indicat că va coopera cu poliția însărcinată cu ancheta, scrie France 24.

Nu au avut loc arestări până în acest moment, iar investigațiile continuă cu privire la circumstanțele tragediei de la ferma Bonanza Creek, unde Alec Baldwin făcea un film western.

Un Colt 45 cu gloanțe reale, neverificat

Baldwin mânuia un revolver care i-a fost prezentat ca neîncărcat și inofensiv. Însă arma în cauză, un Colt 45, era încărcată cu gloanțe reale. Directorul asistent Dave Halls a recunoscut că ar fi trebuit să verifice arma înainte de repetiție, dar nu a făcut-o.

Hannah Gutierrez Reed, armurierul angajat al filmului, a spus, la rândul ei, că nu a avea la cunoștință despre prezența „gloanțelor reale” în platou.

La o conferință de presă, procurorul Mary Carmack-Altwies nu a exclus posibile proceduri penale împotriva lui Baldwin, care se află și el pe lista producătorilor pentru „Rust”. Dar ea a insistat că este prea devreme pentru a stabili responsabilitățile fiecăruia și a formula acuzațiile care ar putea rezulta din aceasta.

Perchezițiile efectuate pe platoul de filmare au dus la confiscarea a 500 de cartușe de recuzită sau oarbe, printre care pare să se găsească și muniție reală, a declarat șeriful din comitatul Santa Fe, Adan Mendoza, care supervizează ancheta.

Această muniție trebuie expertizată de poliție, inclusiv glonțul fatal care a ucis-o pe Halyna Hutchins și care și-a încheiat traiectoria în umărul regizorului Joel Souza. „Cred că a existat o anumită neglijență pe acest platou”, a mai spus șeriful Mendoza.

author avatar
Tudor Borcea
234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger