AcasăȘTIRI EXTERNEAlarmă la Varşovia, cu o zi înainte de alegeri! Ameninţare cu bombă....

Alarmă la Varşovia, cu o zi înainte de alegeri! Ameninţare cu bombă. Muzeul Luvru, evacuat şi el!

Un bărbat amenință că are o bombă pe care o va detona în centrul Varşoviei, capitala Poloniei. Forțele speciale au evacuat zona centrală a orașului.

Un bărbat ameninţă că are asupra lui un dispozitiv exploziv, iar poliția a blocat întreaga zonă. A închis străzile din jur și a adus inclusiv mașini blindate.

Individul ar fi un pakistanez

Se pare că individul ar fi un pakistanez care strigă sloganuri pro-Hamas, informație neconfirmată până acum de autorități. Duminică, în Polonia, au loc alegerile legislative. Cu prima șansă este cotat partidul conservator aflat la putere, care cere o înăsprire a regimului migrației.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a confirmat că un bărbat s-a urcat pe monument.

Bombă şi la Luvru?

În urmă cu puțin timp, o amenințare cu bombă a fost semnalată în Franța, la Muzeul Luvru, care a fost imediat evacuat.

„Luvru a primit un mesaj scris în care se afirma că există un risc pentru muzeu și vizitatori”, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP, după ce a anunțat închiderea pe rețelele de socializare.

„Am hotărât… să-l evacuăm și să-l închidem pentru ziua respectivă, în timp ce efectuăm verificările necesare”, conform francezilor.

Decizia a fost luată în urma unor „amenințări cu bombă”, a declarat o sursă din cadrul poliției.

author avatar
Andrei Ștefan
198 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Poliţa RCA se schimbă radical, din aprilie 2024. Cum va arăta noul bonus-malus şi ce înseamnă achiziţia asigurării în rate

ASF va modifica radical poliţa RCA în 2024. Se va lărgi aria de aplicare a sistemului bonus malus, va apărea posibilitatea de a plăti...

Au apărut primele cireşe pe tarebele din pieţele noastre. Te uiţi şi pleci! Preţul, prohibitiv

Pe tarebele pieţelor din Oradea au apărut primele cireşe din anul 2024. Sunt de import, din America de Sud, iar preţul este unul prohibitiv.O...