AcasăȘTIRI EXTERNEAlarmă la Roma. Doi copii români au pus pe jar autoritățile. Măsuri...

Alarmă la Roma. Doi copii români au pus pe jar autoritățile. Măsuri extreme

După ce doi copii români, un băiat de 5 ani și sora sa de 14, au fost testați pozitiv cu noul coronavirus a fost demarată o amplă anchetă epidemiologică în Cartierul Casilino din Roma, Italia.

Totul a început pe data de 26 iunie când, fata de 14 ani a mers împreună cu mama ei la o cină de sfârșit de clasă la restaurantul Le Palme din centrul Romei.  La numai câteva zile, adică, pe data de 1 iulie, fratele ei, de 5 ani, a început brusc să se simtă rău, cu febră ridicată după ce se întorsese din prima zi în centrul de vară New Professional Dance.

Tot atunci și sora băiatului a început să aibă aceleași simptome.

Medicii le-au recomandat izolarea

Panicați, părinții s-au urcat în mașină și au dus copiii la camera de urgență a spitalului de pediatrie Bambino Gesù.

Aici, părinții copiilor au povestit cum s-a întâmplat totul , iar medicii i-a direcționat către accesul privat protejat și i-a supus pe copii la test.

După ce medicii au prescris copiilor un tratament pentru febră, aceștia i-au trimis pe toți acasă recomandându-le izolarea.

Vestea proastă a venit duminică, 2 iulie, când copiii au fost declarați cu infecție de coronavirus.

Așa cum era normal, părinții au informat despre această situație autoritățile italiene care au dispus închiderea centrului de vară și a restaurantului, ambele din zona Montecompatri. Activitățile au fost închise de timp de 14 zile și vor trebui să efectueze igienizarea spațiilor.

Decizia autorităților

Copiii au fost internați la spitalul de pediatrie Bambino Gesù. A fost închis centrul de vară New Professional Dance și restaurantul club Le Palme din via Casilina.

De asemenea, departamentul de prevenire a Unității Operaționale pentru Boli Infecțioase a Asl Roma 2 au demarat o amplă anchetă epidemiologică

De menționat că, la cina de clasă de la sfârșitul anului școlar, unde a mers fata de 14 ani au participat 30 de persoane (15 copii și 15 mame).

Din fericire, masa a fost în aer liber, ceea ce dă speranță că, chiar și fără protecția măștilor, posibilitatea circulației virusului să fie redusă. Toți trebuie să fie testați.

La centrul de vară unde  băiatul de 5 ani a participat doar pe 1 iulie au fost prezenți 50 de copii. La această vârstă nu este ușor pentru cei mici să țină masca sau să se spele pe mâini cu atenție ceea ce presupune o infectare mai mare în rândul cipiilor. Dar, faptul că activitățile s-au desfășurat în aer liber ar fi putut limita infecțiile.

Deocamdată, toți micii vizitatori ai centrului de vară, precum și animatorii și familiile lor au fost izolați, potrivit ilgiornale.it

author avatar
Eli Dan Davidescu
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger