AcasăȘTIRI EXTERNEALARMĂ la Capitoliu, în Washington: un bărbat cu un pistol și 500...

ALARMĂ la Capitoliu, în Washington: un bărbat cu un pistol și 500 de gloanțe a pătruns în zonă! (VIDEO)

capitoliuALARMĂ la Capitoliu, în Washington: un bărbat cu un pistol și 500 de gloanțe a pătruns în zonă!

A sunat alarma, în ultimele ore, la Capitoliu, în Washington. Se pare că evenimentele se precipită înainte de învestirea lui Joe Biden la Casa Albă, de miercuri.

Un bărbat puternic înarmat a fost reținut. Suspectul, având asupra lui un pistol și 500 de gloanțe, le-a prezentat agenților un permis fals de intrare în zona din jurul Capitoliului.

Cine este suspectul?

Se numește Wesley Allen Beeler, are 31 de ani și este originar din Virginia. El a încercat să intre în zona de securitate la bordul unei camionete.

Când agenții îi verificau actele, au observat că avea abțibilduri lipite pe geamurile mașinii pe care scria „Dacă vin să vă ia armele, dați-le gloanțele mai întâi”.

Întrebat dacă are o armă, bărbatul a recunoscut că da, iar la percheziții polițiștii au găsit pistolul încărcat, dar și multe rezerve de gloanțe.

Părinții suspectului au dezvăluit că Beeler a lucrat în aviația militară, iar în ultima săptămână a făcut ture de noapte în Washington. În trecut, el ar fi asigurat securitatea la o proprietate a Ambasadei Arabiei Saudite, iar părinții nu au fost mirați să afle că avea armament în mașină.

Joe Biden va fi învestit înconjurat de Armata americană

Washington s-a transformat în această perioadă într-o adevărată fortăreață. Uriașa operațiune de securitate a fost preluată de Secret Service, iar în ea sunt implicate, într-un fel sau altul, toate marile agenții de securitate.

La tot acest peisaj se adaugă și cei 25.000 de militari din Garda Națională trimiși în Washington D.C., de cinci ori mai mulți față de trupele americane prezente în Irak și Afganistan.

Autorităţile se tem de izbucnirea unor noi violenţe la ceremonia de depunere a jurământului de către următorul preşedinte al SUA, Joe Biden, care va fi păzit de Armata americană.

author avatar
Andrei Ștefan