AcasăȘTIRI EXTERNEALARMĂ cu bombă în Franţa! Viaţa lui Emmanuel Macron, în pericol! (VIDEO)

ALARMĂ cu bombă în Franţa! Viaţa lui Emmanuel Macron, în pericol! (VIDEO)

Emmanuel MacronALARMĂ cu bombă în Franţa! Viaţa lui Emmanuel Macron, în pericol!

Emoţii în Franţa în privinţa preşedintelul Emmanuel Macron. Un posibil atentat la viaţa şefului de stat a fost deturnat de autorităţi. Ce s-a întâmplat, mai exact.

Un individ a fost reţinut după ce a lansat o alertă cu bombă în cimitirul din Jarnac, în sud-vestul Franţei, unde Macron urma să participe la o ceremonia pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la moartea predecesorului său François Mitterrand.

Suspectul a vrut să se distreze

Plasat câteva ore în arest la sfârşitul săptămânii, bărbatul, în vârstă de 57 de ani, şi-a recunoscut faptele, explicând că a dorit să „se distreze”, conform Agerpres.

Vineri dimineaţă, el a telefonat la primăria din Jarnac, afirmând că mai multe bombe au fost plasate în cimitir, unde şeful statului urma să se reculeagă la mormântul fostului preşedinte socialist, dispărut în 1996.

Geniştii n-au găsit nicio bombă în cimitir

Autorităţile n-au lăsat nimic la voia întâmplării şi au căutat bine zona. Echipele speciale prezente în comună au inspectat cimitirul cu mare atenţie. Fără să găsească ceva suspect.

La rândul lor, jandarmii au demarat investigaţiile pentru a-l identifica şi localiza pe autorul alarmei false, necunoscut de justiţie. În ziua comemorării, el se afla în departament, dar anchetatorii nu au reuşit să îl găsească.

În cele din urmă, a fost interpelat sâmbătă la fiica sa, în Charente, departament în sud-vestul Franţei.

author avatar
Andrei Ștefan