AcasăȘTIRI EXTERNEÎncă un bărbat de culoare ucis de polițiștii americani! Arde și Los...

Încă un bărbat de culoare ucis de polițiștii americani! Arde și Los Angelesul! – VIDEO

Dijon Kizzee, de 29 de ani, a fost împușcat mortal, luni după-amiază, în Los Angeles. După Jacob Blake și George Floyd, ultimul sufocat într-o altercație cu autoritățile din Minneapolis, încă un bărbat de culoare cade sub gloanțele polițiștilor americani.

Departamentul şerifului susţine că luni, în jurul orelor 15:00, doi poliţişti au încercat să-l oprească pe Kizzee, care se deplasa cu o bicicletă. Atunci când l-au abordat, bărbatul a sărit de pe bicicletă şi a fugit.
Cum s-a petrecut tragedia

Lt. Brandon Dean, din cadrul departamentului şerifului din Los Angeles, a declarat presei că poliţiştii l-au ajuns în cele din urmă pe bărbat, iar când s-au apropiat de el acesta l-ar fi lovit pe unul în faţă şi a aruncat o parte din hainele pe care le purta, potrivit CNN.

În acel moment poliţiştii „au observat că în interiorul unui articol vestimentar pe care îl aruncase era o armă de mână semiautomată” şi amândoi au deschis focul, împuşcându-l pe tânărul afro-american de mai multe ori, a mai spus Dean.

Activistul Najee Ali, care reprezintă familia alături de avocatul Ben Crump, neagă însă că Kizzee era o ameninţare la momentul schimbului de focuri.

„Să fii în posesia unei arme şi să o foloseşti, să o ai în mână, sunt două lucruri diferite”, a spus Ali, precizând că „el nu a îndreptat arma” spre poliţişti.

Familia a cerut departamentului şerifului să dea publicităţii numele poliţiştilor implicaţi şi ca ei să fie „arestaţi şi puşi sub acuzare”.

Proteste fără de sfârșit în SUA

Reamintim că pe data de 23 august a fost împușcat mortal Jacob Blake în Kenosha, Wisconsin, iar în luna mai George Floyd  din Minneapolis, a fost sufocat de un poliţist alb care i-a ţinut genunchiul pe gât.

Cei doi polițiști care l-au împușcat mortal pe Dijon Kizzeeurmează să fie audiați.

Biroul Inspectorului general şi procurorul districtual participă la investigaţie.

După ce Dijon Kizzee a fost împuşcat mortal, grupul de activişti Black Lives Matter L.A. a postat pe Twitter un apel prin care cheamă populația din zonă pentru un nou protest.

Luni seară se adunaseră la faţa locului în jur de 100 de demonstranţi cerând să se facă dreptate.

„De câte ori trebuie să ne adunăm aici, să plângem pierderea fraţilor şi surorilor noastre?”, a declarat un protestatar, potrivit agerpres.ro


author avatar
Eli Dan Davidescu
284 afisari

3 COMENTARII

  1. Mână cerească pentru globaliști, ” progresiști ” și uneltele lor de jaf și violență, ca BLM.

  2. Pai daca i-a lovit putea sa foloseasca si automata. Vorba unui congresman daca amendamentul constitutiei americane prevede libertatea purtarii armei, asta nu inseamna ca iti poti lua o racheta sol aer.
    Ai dreptul la arma.Dar.
    Constitutia scrisa in plin vest salbatic nu a mai fost updatata. E ca si cum constatam noi istoric ca iobagia ardeleana a fost in secolul XIX dar nu o mai folosim si azi.
    Evident poti lasa pistoale de autoaparare dar nu AR15 si Kalasnikov arme de razboi. Atunci vigilenta politiei creste si se ajunge aici, la morti. Pistoale doar in incinta casei cel mult curte. Ai iesit raspunzi. La fel detectoare in centre si iesiri oras. Esti prins. Raspunzi. Felicitari celor 12 state americani primarilor si prefectilor lor care au interzis armele pe teritoriul lor. Felicit in mod expres lantul de magazine Wal Mart pentru ca au interzis comercializarea armelor in spatiul lor. Un gest ce arata multa intelepciune . Astept interzicerea armelor de Donald.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger