AcasăȘTIRI EXTERNEAl doilea val de coronavirus lovește în Spania. Multe țări impun noi...

Al doilea val de coronavirus lovește în Spania. Multe țări impun noi restricții: Decizia este una „devastatoare”!

Al doilea val de coronavirus lovește în Spania. Multe țări impun noi restricții: Decizia este una „devastatoare”!Al doilea val de coronavirus lovește în Spania. Multe țări impun noi restricții: Decizia este una „devastatoare”!

Al doilea val de coronavirus lovește în statele din zona mediteraneană, cu mult timp înainte de așteptările specialiștilor care preconizau că acest lucru se va întâmpla abia în cursul acestei ierni. În Spania apar din nou focare de coronavirus iar mai multe state din întreaga Europă încep să reintroducă din nou restricții în încercarea de a ține pandemia sub control, inclusv pentru turiștii spanioli.

Și în Marea Britanie sunt impuse noi măsuri spaniolilor care vor să intre pe teritoriul țării – Guvernul a decis carantinarea timp de 14 zile.

Mulți turiști au fost uimiți de această decizie și confuzi întrucât măsura a fost una surprinzătoaare întrucât a intrat în vigoare imediat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, dând peste cap planurile de vacanță făcute d emulți turiști.

Șeful diplomației britanice Dominic Raab a declarat că decizia de carantinare a fost una absolut necesare, reprezentând „un răspuns în timp real” la creșterea periculoasă a numărului de cazuri de coronavirus, raportate vineri de Spania.

Spania nu mai e pe lista „țărilor sigure”

Evoluția pandemiei în Spania dă din nou peste cap preconizările specialiștilor și mai ales sistemul financiar care se bazează pe turism – 12% din PIB-ul Spaniei vine din turism.

De partea celalată, britanicii reprezintă peste 20% din numărul turiștilor străini din Spania și cea mai numeroasă naționalitate care vizitează țara mediteraneană, potrivit Reuters.

Norvergia îi carantinează pe spanioli

Și statul nordic a decis ca toți spaniolii care vor să intre pe teritoriul țării să intre în carantină obligatorie de 10 zile.

Franța emite avertizare de călătorie

Autoritățile franceze au emis o avertizare de călătorie în Catalonia, regiune cu multe puncte turistice populare, precum oraşul Barcelona, în care noi focare de coronavirus au izbucnit în ultimele săptămâni.

Catanalonia a raportat 1.493 de noi cazuri de coronavirus şi trei decese sâmbătă, 25 iulie. Astfel, guvernul local ale-a recomandat cetățenilor să iasă cât mai puțin din case.

Decizie devastatoare pentru Spania

Consiliul Mondial pentru Turism și Călătorii susține că decizia Londrei este una „devastatoare” pentru turiști, menționând că instituția este în favoarea soluției impunerii unor măsuri locale de izolare și nu a unor restricții generale de călătorie.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
214 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger