AcasăȘTIRI EXTERNEAirbnb introduce o tehnologie „anti-petreceri” / Distracții în lesă, pe banii tăi

Airbnb introduce o tehnologie „anti-petreceri” / Distracții în lesă, pe banii tăi

Airbnb introduce o tehnologie „anti-petreceri” / Distracții în lesă, pe banii tăi / Foto: printscreen

Serviciul de închirieri online de locații de vacanță Airbnb a anunțat că introduce o „tehnologie anti-petreceri” în SUA și Canada.

Airbnb a precizat că lansează instrumente tehnologice pentru a ajuta gazdele „să identifice rezervările cu potențial de risc ridicat și să împiedice acei utilizatori să profite astfel de platforma noastră”, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

„Nivelul de risc” al distracției și „impactul asupra gazdelor”

Tehnologia integrată va analiza punctele de date din profilul fiecărui utilizator Airbnb pentru a evalua nivelul de risc al distracției acestuia. Informațiile care vor fi luate în considerare vor include istoricul de recenzii al unui utilizator, datele de creare a contului, durata călătoriilor anterioare și distanța fizică față de anunț, se arată în comunicatul de presă al companiei.

De asemenea, va exista o evaluare weekend versus weekend și alți factori de risc care vor fi luați în considerare, potrivit Airbnb. „Este parte integrantă a angajamentului nostru față de comunitatea noastră de gazde – care își respectă vecinii și nu vor să ia parte la daunele aduse proprietății și la alte probleme care pot apărea în cazul petrecerilor neautorizate sau perturbatoare”, a comunicat Airbnb.

„Obiectivul principal este încercarea de a reduce capacitatea actorilor rău intenționați de a organiza petreceri neautorizate care au un impact negativ asupra gazdelor noastre, a vecinilor și a comunităților pe care le deservim”, a adăugat ulterior compania în comunicatul său de presă.

Conturile de utilizator care sunt semnalate de tehnologia anti-petreceri vor fi împiedicate să își finalizeze rezervarea, scrie New York Post. Cu toate acestea, utilizatorii semnalizați vor putea rezerva camere private în loc de case întregi. Camerele de hotel sunt, de asemenea, exceptate.

Airbnb a precizat că a implementat o „variantă similară a acestui sistem” în Australia în octombrie 2021, iar programul pilot ar fi fost „foarte eficient”, adică a dus la o scădere cu 35% a numărului de petreceri neautorizate în regiunile în care a fost pus în aplicare.

author avatar
Tudor Borcea