AcasăȘTIRI EXTERNEAi făcut pipi pe plajă sau în mare? Ce le pregătește Spania...

Ai făcut pipi pe plajă sau în mare? Ce le pregătește Spania turiștilor vara aceasta

În Vigo, oraș în Spania (nord-vest), urinatul pe plajă poate fi costisitor. Luna aceasta, municipalitatea a publicat un nou regulament.

Oricine va fi prins urinând pe nisip sau în mare va fi amendat cu 750 de euro, relatează postul local de televiziune Antena 3, preluat de Ouest-France.

Greu de prins în mare

„Evacuarea fiziologică în mare sau pe plajă” nu este permisă, se arată în ordonanța municipală. Primăria nu a indicat cum intenționează să identifice și să sancționeze contravenienții. Este într-adevăr dificil să-i prinzi pe cei care urinează în mare.

Dar această inițiativă este cu siguranță menită să-i descurajeze pe turiștii cu comportament aberant și necivilizat. Acolo unde nu există toalete permanente, municipalitatea din Vigo a promis să le instaleze, cel puțin temporar, în timpul sezonului turistic, scrie 20 Minutes.

Această măsură face parte din alte restricții votate de consiliul municipal pentru a păstra litoralul. Este interzisă utilizarea săpunului sau a oricărui alt produs de igienă în apă. Este interzisă de asemenea aruncarea gunoiului și aprinsul grătarelor, din cauza riscului de incendiu.

Municipalitatea din Vigo a decis, de asemenea, să combată suprarezervarea șezlongurilor. Nu va mai fi posibil să vă lăsați prosopul pentru a rezerva un șezlong. Oricine va fi prins va fi amendat cu 30 de euro.

author avatar
Tudor Borcea