AcasăȘTIRI EXTERNEEuropa își întoarce fața spre vaccinul rusesc. Ce decizie a luat UE...

Europa își întoarce fața spre vaccinul rusesc. Ce decizie a luat UE în legătură cu Sputnik V!

Agenția Europeană pentru Medicamente a început examinarea vaccinului rusesc Sputnik V

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat joi că a început examinarea vaccinului rusesc Sputnik V, un pas crucial către implementarea acestuia în Uniunea Europeană.

„EMA ​​a început un studiu în curs de desfășurare a vaccinului Sputnik V, un vaccin împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul național pentru Epidemiologie și Mircobiologie Gamaleia din Rusia”, a declarat agenția din Amsterdam într-un comunicat.

Autoritățile ruse au declarat că sunt gata să le ofere europenilor 50 de milioane de vaccinuri, începând cu luna iunie.

„În urma aprobării EMA, vom putea furniza vaccinuri pentru 50 de milioane de europeni începând din iunie 2021”, a declarat Kirill Dmitriev, șeful fondului suveran (RDIF)  care a contribuit la dezvoltarea acestui vaccin, scrie AFP.

Rusia: Vaccinul nu trebuie politizat

Fondul de sănătate rus RDIF a declarat că Moscova se aşteaptă ca mai multe ţări membre ale Uniunii Europene să aprobe până la finalul acestei luni utilizarea vaccinului Sputnik V şi că Rusia poate furniza vaccinuri pentru 50 de milioane de europeni începând din luna iunie dacă serul rusesc obţine aprobarea la nivelul UE.

Kirill Dmitriev, a spus că acest fond promovează la nivel internaţional vaccinul Sputnik V, scrie Agerpres.

Potrivit Reuters, Dimitriev a declarat  că doza de vaccin poate acţiona ca o punte între Europa şi Rusia şi că potenţiala sa lansare în UE nu ar trebui să fie politizată.

author avatar
Tudor Borcea
273 afisari

2 COMENTARII

  1. Tudor , care e decizia UE in legatura cu vaccinul Sputnik V daca EMA abia azi a inceput examinarea ?

Comments are closed.

Zenville