AcasăȘTIRI EXTERNEAfganistan. Talibanii le promit fetelor că se pot întoarce la școală „cât...

Afganistan. Talibanii le promit fetelor că se pot întoarce la școală „cât mai curând posibil”

Afganistan. Talibanii le promit fetelor că se pot întoarce la școală „cât mai curând posibil”

Restricțiile care vizează femeile s-au înmulțit în ultimele săptămâni în Afganistan, în ciuda declarațiilor noului regim de la Kabul.

În timp ce băieților li s-a permis să se întoarcă, sâmbătă, în sălile de clasă din Afganistan, fetele sunt încă în afara școlii.

Promisiuni, deocamdată

Confruntați cu  îngrijorarea provocată de această decizie, talibanii au căutat să liniștească populația afgană și comunitatea internațională, care se teme de o revenire la regimul de fier din anii 1990, care interzicea în special femeilor să studieze.

„Finalizăm lucrurile (…) Se va întâmpla cât mai repede posibil”, a anunțat marți, 21 septembrie, purtătorul de cuvânt al guvernului taliban cu privire la întoarcerea fetelor din facultate și din licee din nou în bănci.

Cursurile din școlile afgane au fost întrerupte la mijlocul lunii august după revenirea la putere a talibanilor, datorită retragerii trupelor americane și prăbușirii guvernului pro-occidental.

Nici o femeie ministru sau un minister al femeilor

Talibanii au numit, de asemenea, mai mulți miniștri și au finalizat astfel formarea guvernului lor, care nu include niciun ministru de sex feminin sau un minister al femeilor, a adăugat Zabihullah Mujahid la o conferință de presă la Kabul, scrie 20 Minutes.

Noul regim afgan a anunțat prima parte a guvernului său, inclusiv mulți lideri istorici ai mișcării, pe 7 septembrie. Zabihullah Mujahid a subliniat încă o dată marți că acesta este un guvern de tranziție care va fi consolidat în viitor.

author avatar
Tudor Borcea
63 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger