AcasăȘTIRI EXTERNEAfganistan. Talibanii le interzic frizerilor raderea sau tunderea bărbilor. „Promovarea virtuților și...

Afganistan. Talibanii le interzic frizerilor raderea sau tunderea bărbilor. „Promovarea virtuților și suprimarea viciilor”

Afganistan. Talibanii le interzic frizerilor raderea sau tunderea bărbilor. „Promovarea virtuților și suprimarea viciilor”

De asemenea, regimul taliban a interzis muzica în saloanele de bărbierit.

În provincia Helmand, în sud-vestul Afganistanului, bărbierilor nu li se mai permite să-și exercite profesia. Această decizie a fost luată de talibanii prezenți în teritoriu.

Ministerul pentru „promovarea virtuții și suprimarea viciilor”, a cărui misiune este să verifice aplicarea legii islamice, a emis un comunicat cu privire la aceste noi reguli.

Judecați după legea Sharia

De când talibanii au ajuns la putere, represiunea s-a reluat și această ultimă interdicție se bazează pe interpretarea lor strictă legii Sharia.

Acest nou regulament este prezentat ca o „urgență” în comunicatul de presă. Documentul indică ce-i așteaptă pe frizerii care nu respectă instrucțiunile: „Dacă se dovedește că un salon de frizerie sau o baie publică au ras barba cuiva sau au pus muzică, acesta va fi tratat în conformitate cu principiile legii Sharia și nu va avea dreptul să se plângă”.

Execuții publice

Când talibanii au preluat țara în august 2021, ei au susținut că regimul pe care îl vor pune în aplicare va fi mai incluziv și mai puțin strict decât cel anterior – între 1996 și 2001. În acel moment, fetele nu aveau acces la educație și femeile nu puteau lucra.

În ciuda promisiunilor, faptele se repetă astăzi. Femeile au fost complex excluse din guvern și unora li s-a ordonat să renunțe la slujbă, scrie Slate.

Din august, cazurile de represiune severă ai continuat iar femeile nu sunt singurele în cauză. Jurnaliștii au fost agresați și execuții prin spânzurare ale presupușilor infractori au devenit publice.

author avatar
Tudor Borcea