AcasăȘTIRI EXTERNEAfacerile lui Donald Trump au ajuns la aproximativ 2 miliarde de dolari!...

Afacerile lui Donald Trump au ajuns la aproximativ 2 miliarde de dolari! Și-a tranformat președinția într-o fabrică de bani

Donald Trump nu a ieșit niciodată din afaceri. Asemenea multor magnați, acesta se preocupă de alte interese spre sfârșitul vieții. După preluarea mandatului, președintele s-a asigurat că va continua să-și genereze banii în timp ce slujește la Casa Albă.

Din 2017 până în 2019, afacerile sale au ajuns la venituri estimate la 1,9 miliarde de dolari.  411 milioane de dolari provin din afacerile sale hoteliere. Cele mai profitabile sunt terenurile și cluburile de golf pe care Trump le gestionează (753 de milioane de dolari) și, nu în ultimul rând, proprietățile imobiliare comerciale, din care mai câștiga încă 576 milioare de dolari, potrivit Forbes. Este o sumă semnificativă, indiferent de modul în care o priviți.

Documente din diverse surse, inclusiv creditorii privați, guvernele locale, oficialii federali și autoritățile de reglementare din străinătate, arată de unde provin banii și aproximativ cât din aceștia se transformă în profit. O analiză care se bazează pe acele documente și conversații cu experți din industrie, defalcate pentru prima dată în viitoarea carte Casa Albă, Inc., oferă o privire fără precedent asupra finanțelor președintelui, pentru care a lucrat atât de mult pentru a le proteja de controlul public.

Terenurile de golf din Europa

Portofoliul de terenuri de golf și cluburi al lui Trump a produs cea mai mare parte din venituri, aproximativ 753 milioane dolari în ultimii trei ani. Stațiunea de golf Trump National Doral din Miami, Florida a fost cea mai rentabilă, aducând venituri de 228 milioane dolari din 2017 până în 2019, aproximativ trei sferturi din total din celelalte 10 terenuri de golf pe care Trump le deține în Statele Unite. În Europa, o altă stațiune de golf numită Trump Turnberry a generat 70 de milioane de dolari. Proprietățile din Doonbeg, Irlanda, Aberdeenshire și Scoția au adăugat alte 53 de milioane de dolari, în timp ce Mar-a-Lago a încasat 69 de milioane de dolari.

În ciuda tuturor veniturilor pe care le generează, afacerea președintelui în golf  nu este locul în care are cele mai mari profituri. Declarațiile financiare ale organizației Trump și conversațiile cu cei din industria golfului sugerează că cluburile de golf tradiționale ale președintelui au marje de operare de aproximativ 20%. Stațiunile sale de golf produc profituri și mai mici. În 2017, Trump National Doral a câștigat doar 4,3 milioane de dolari cu venituri de 75,4 milioane de dolari. Niciuna dintre cele trei proprietăți europene ale sale nu a înregistrat vreodată un profit anual, conform celor mai recente date financiare disponibile.

Magnat în centrul New York-ului

Al doilea cel mai mare generator de venituri este colecția de active imobiliare comerciale a lui Trump. New York City rămâne centrul acestora. Președintele continuă să dețină spațiul comercial din interiorul Turnului Trump de pe Fifth Avenue, un contract de închiriere la 40 Wall Street din districtul financiar și o participație de 30% în 1290 Avenue of the Americas, una dintre clădirile de birouri care definește centrul orașului Manhattan . Participațiile din New York City au generat venituri estimate de 461 de milioane de dolari în perioada 2017-2019. Alte 114 milioane de dolari au venit din participația de 30% a lui Trump în 555 California Street, un zgârie-nori din inima orașului San Francisco.

Spre deosebire de proprietățile de golf cu marjă modestă, activele imobiliare comerciale ale președintelui convertesc mai mult de 50% din venituri în profit,  fiind mult mai profitabile decât terenurile de golf și cluburile. Proprietățile comerciale vin, de asemenea, cu dificultăți mai mari. Activele din golf generează sume mai mici de bani de la mulți oameni, în timp ce deținerile imobiliare comerciale tind să colecteze sume mai mari de la mai puțini clienți. Așadar, deși se vorbește mult despre potențialele influențe ale membrilor clubului lui Trump, clienții care pot avea cu adevărat impact asupra rezultatului său sunt cei care închiriază spațiu în clădirile sale.

Palatul lui Trump

Hotelurile lui Trump tind, de asemenea, să atragă atenția, cel mai grandios aflându-se pe aceeași stradă cu Casa Albă. Veniturile lui Trump în acest loc au ajuns la un total de 122 de milioane de dolari din 2017 până în 2019.

Hotelul din Chicago, unde Trump deține încă 175 din cele 339 de unități, a generat venituri de 102 milioane de dolari de la începutul anului 2017 până la sfârșitul anului 2018, conform documentelor obținute de Washington Post. În Las Vegas, președintele a dezvăluit că aproximativ 69 de milioane de dolari provin din veniturile hoteliere din 2017 până în 2019. În Canada, Uruguay, Panama, Turcia și în alte părți, Trump a deținut sau a administrat clădiri în numele altor proprietari. În total, licențierea, managementul și afacerile hoteliere ale Trump au obținut venituri estimate la 410 milioane de dolari în primii trei ani în care proprietarul lor a fost tocmai actualul președinte american.

Conducerea unui hotel, ca și a unui teren de golf, este o afacere practică, cu costuri ridicate, care reduce veniturile potențiale. Proprietatea lui Trump din Washington a generat marje de profit (calculate pe baza câștigurilor înainte de dobânzi, impozite etc.) de doar 11% în primele patru luni ale anului 2017. Hotelul președintelui din Chicago a avut un rezultat și mai rău, producând marje de 9% în 2017 și 4% în 2018.

Trump primește mai mulți bani din proprietățile pe care le vinde

Actualul președinte obține venituri suplimentare dintr-o varietate de surse, inclusiv din unele pe care alți baroni imobiliari nu le-ar lua în considerare niciodată. În Central Park din New York, afacerea sa operează un patinoar și un carusel care au generat 29 de milioane de dolari în primii trei ani în care a fost președinte. Există, de asemenea, restaurante, cum ar fi Trump Grill în interiorul Trump Tower. A mai obținut bani din vânzarea de cărți, închirieri de aeronave și de conacuri și așa mai departe . Toate aceste venituri diverse s-au adăugat la aproximativ 90 de milioane de dolari din 2017 până în 2019.

Fluxul de bani probabil a încetinit în 2020 din cauza coronavirusului, dar nu s-a oprit complet. Zi de zi, noi vizitatori ajung la hotelurile lui Trump, iau masa la restaurantele sale, joacă golf pe terenurile sale și închiriază clădiri.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
239 afisari

3 COMENTARII

  1. Alt titlu insidios, de presar de doi lei și fără cultură. Poate ne și explică Nicioleta (sic!) cum, anume, a transformat Trump președinția într-o fabrică de bani.

  2. Lasa ca si somnorila Joe are bani dar nu se spune. Oculta jidova o tine ascunsa. Ca si la faza cu Ucraina.

  3. In care Hunter fiso lui Joseph a dus cativa saci cu bani in Ucraina sa dea mita. De unde?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger