AcasăȘTIRI EXTERNEAdministrația Biden presează Congresul SUA să deblocheze 33 mld. $ pentru înarmarea...

Administrația Biden presează Congresul SUA să deblocheze 33 mld. $ pentru înarmarea Ucrainei. DEZVĂLUIRE: unde ajung banii, de fapt! – VIDEO

john kirbyAdministrația Biden presează Congresul SUA să deblocheze 33 mld. $ pentru înarmarea Ucrainei. DEZVĂLUIRE: unde ajung banii, de fapt! - VIDEO

Războiul din Ucraina este o mină de aur pentru producătorii americani de arme. Giganții din industria de armament se grăbesc să profite de miliardele de dolari din vânzările de arme pe care Administrația Biden le cumpără pentru Kiev, dar și de militarizarea sporită a Europei.

Companii private precum Raytheon Technologies și-au văzut prețul acțiunilor crescând cu până la 15% în ultimele șase luni pe măsură ce, alături de alți producători giganți de arme, participă la întâlniri clasificate cu Pentagonul pentru a evalua cum pot beneficia de dorința Ucrainei de a se înarma împotriva invaziei ruse.

Și Lockheed Martin le-a spus deschis investitorilor că tensiunile dintre țări sunt bune pentru afaceri. Și General Dynamics face același lucru, a început să se laude cu veniturile apărute de pe urma unor astfel de dispute.

Invazia din Ucraina, impuls uriaș pentru industria de armament

Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a declarat luni, 9 mai, că toată capacitatea Pentagonului de a trimite sisteme militare și alte echipamente din stocurile Departamentului de Apărare în Ucraina se va epuiza în aproximativ trei săptămâni.

„Motiv pentru care încurajăm Congresul să acționeze rapid”, a spus Kirby. El a spus că Pentagonul nu ar dori să întrerupă furnizarea de armament Ucrainei, potrivit pbs.org.

În acest context, democrații din Congres pregătesc un plan care ar crește pachetul de ajutor solicitat de 33 de miliarde de dolari de către președintele Joe Biden la aproape 40 de miliarde de dolari.

Democrații îmbogățesc industria de armament

Oficialii americani din Congres și din afara Congresului au subliniat că va fi esențial să se continue accelerarea asistenței pentru Ucraina, ale cărei forțe sunt depășite numeric. Or, banii americanilor de rând, ceruți de Biden pentru înarmarea Ucrainei, se duc, de fapt, în contracte oferite industriei de armament.

Președintele american Joe Biden a cerut Congresului la sfârșitul lunii trecute să aprobe o alocare de 33 de miliarde de dolari în asistență militară, economică și umanitară pentru a sprijini Ucraina „pentru următoarele cinci luni”. Mare parte din această sumă, dacă nu toată, va lua calea industriei de armament americane, lucru recunoscut în mod indirect chiar de politicienii democrați.

author avatar
Andreea Vlad