AcasăȘTIRI EXTERNEADIO, dar rămân cu tine? Cum va reacţiona UE dacă UK refuză...

ADIO, dar rămân cu tine? Cum va reacţiona UE dacă UK refuză să pună în aplicare termenii acordului Brexit

Brexit: în fața penuriei, Marea Britanie accelerează formarea șoferilor de camioane

Parlamentarii UE au căzut de acord în privinţa unei noi legi pentru a impune sancțiuni Brexit-ului. Au finalizat un draft care va permite blocului comunitar să ia măsuri de răzbunare, inclusiv sancțiuni împotriva UK, dacă refuză să pună în aplicare termenii acordului de ieşire din Europa.

Ar putea fi vorba de restricții privind comerțul, investițiile sau alte activități în cazul în care Marea Britanie ar încălca termenii acordurilor sale de comerț și cooperare și retragere.

Companiile britanice se opun renunțării la legislația UE

Un grup de companii și organizații britanice a trimis o scrisoare guvernului țării cu o solicitare de a refuza excluderea mai multor acte europene din codul de legi al Regatului Unit în 2023.

Potrivit autorilor cererii, o respingere grăbită a legilor europene „va provoca confuzie și dezordine”. Reprezentanții a peste o mie de companii britanice, precum și a unor organizații juridice, de mediu și a altor organizații publice cred că o astfel de mișcare va crea și mai multă incertitudine în timpul crizei, când companiile se luptă cu inflația și creșterea prețurilor la electricitate.

Legile europene, excluse din 2023

Conform unui proiect de lege propus de guvern, actele europene nerevizuite de autoritățile britanice înainte de sfârșitul anului 2023 vor fi automat excluse din codul de legi britanic.

Măsura poate afecta peste 4 mii de legi europene care au fost transferate dreptului britanic în timpul Brexit-ului pentru a menține continuitatea actelor legale și de reglementare, clarifică publicația. Aceste legi acoperă o serie de domenii, de la plata concediilor până la etichetarea produselor agricole.

author avatar
Andrei Ștefan
375 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pe cine nu lași să crape, nu te va lăsa să trăiești. Așa-i și cu zăbăloșii de briți. Au vrut brexit, să-l pună pe pită!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...

Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO

Teribilism al unor tineri, în Baia Mare. Imaginile filmate în plină stradă, cu „aventura” care s-a vrut a fi fost distractivă, dar care ar...
proger