AcasăȘTIRI EXTERNEAdevărul "crud" al unui martor la bombardamentul din portul Reni: "Au fost...

Adevărul „crud” al unui martor la bombardamentul din portul Reni: „Au fost cel puțin zece drone. Ucraienii n-au doborât niciuna!”

Rusia a atacat din nou porturile Reni și Ismail din Ucraina, aflate la granița cu România. Potrivit reprezentanților Căpităniei Galați, s-au auzit bombardamente dinspre Reni între orele 2.00 și 4.00 ale nopții de marți spre miercuri.

Alin Pițigoi, comandant român de navă, spune că aștepta pe fluviu atunci când au început exploziile. Vasul său urma să aducă în portul Constanța cerealele încărcate din Ucraina.

Alerta aeriană a durat o oră

Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, le-a cerut locuitorilor din districtul Ismail, în jurul orei 01.30 noaptea, să se pună la adăpost. Alerta aeriană a fost anulată o oră mai târziu.

„În jurul orei două (dimineața) au început zgomotele de la aceste drone și (tot atunci) a început și scutul lor anti-rachetă să încerce să le doboare. Au dat în bazin, în silozuri. A fost o noapte foarte grea.

Minim 10 drone au fost. Ucrainenii n-au doborât niciuna. Toate au căzut pe silozuri și pe bazin. Nu, nu au fost victime”, a spus Alin Pițigoi.

Au mai fost atacuri la Reni și Ismail

Rușii au efectuat anterior două atacuri cu drone asupra porturilor Reni și Ismail, devenite cruciale pentru exportul de cereale ucrainene după retragerea Moscovei din Inițiativa privind Marea Neagră.

Primul atac cu drone a avut loc în noaptea de 23 spre 24 iulie 2023 împotriva portului Reni, situat la aproximativ 25 de kilometri de Galați. Potrivit directorului Capitaniei Zonale Galați, Vlăduț Brânză, după momentul exploziilor din portul Reni, șase nave românești au solicitat permisiunea de a traversa Dunărea pe malul românesc. Vapoarele nu au suferit avarii.

Un al doilea atac a avut loc în noaptea de 1 spre 2 august împotriva portului Ismail, soldându-se cu avarierea unor silozuri și clădiri administrative. Portul Ismail este situat vizavi de cătunul românesc Plauru, județul Tulcea.

1.415 afisari

15 COMENTARII

 1. Rázboiul e la poartá!
  Dacá románú,nu s-a vaxenat e exterminat cu rázboiul!
  Colonia Romania a cumparat in ultimii doi ani vechituri de arme de la americani ca in douá decade!

  • Fermierii romani au noroc cu Rusia ca distruge porturile si cerealele ucrainene, doar asa mai putem exporta si noi ceva prin PORTUL NOSTRU, ROMANESC DE LA MAREA NEAGRA…MU IE UCRAINA SI OBRAZNICATURII DE ZELENSKI… Ucrainenii nu inercepteaza mai nimic din ce trag rusii desi mint cu nerusinare ca o fac cu succes…

 2. Foarte bine, poate asa scapam de cerealele infestate ale raketilor care vor ajunge in tara si vor falimenta agricultorii romani.

 3. Ucraina este varza iar armamentul Na To este 0 barat in fata tehnologiei militari Rusiei ,God bless Russia

  • Sunt antrenor la Fulham , am origini si nationalitate portugheza , nu am nici o legatura cu ratacitul asta de la 8:09 .

 4. Ambasada Ucrainei naziste s-a luat de romani ca posteaza astfel de filmulete.
  Raspunsul meu catre ea este:
  Deci, daca romanii, prin filmarile lor, va dau de gol ca nu ati doborat nici o drona sau racheta e de rau pentru ca nu mai puteti minti ca ati doborat 29 de drone din 30, 15 rachete din 17, etc.
  Cred ca e timpul sa recunoasteti adevarul.

  • Incet incet incepe sa iasa la suprafata impotenta ucraineana vis a vis de razboi… miciunile ca fac si dereg nu mai pot fi tinute sub pres…

 5. ,,Forțele speciale comune ale SUA – echipa Spetsnaz salvează 73 de copii în Ucraina.
  O unitate comună de infiltrare a Forțelor Speciale ale SUA și a Rusiei Spetznas a salvat 73 de copii dintr-o temniță îngrozitoare din Ucraina și a măcelărit o mulțime de răpitori care rapiseră copiii pentru lichid suprarenal cu planuri de a-i comercializa ulterior ca sclavi sexuali, spune o sursă din biroul General. Biroul Eric M. Smith. Operațiunea, care a avut loc joia trecută, 10 august, reprezintă pentru prima dată când forțele de elită ale lui Vladimir Putin și Operațiuni Speciale a Americii au cooperat într-o afacere comună care vizează eradicarea comerțului cu adrenocrom și stoparea proliferării pedofiliei într-o țară al cărui președinte, demonul Volodymyr Zelenskyy, ține un harem de copii drogați la moșia lui din Kiev.
  Sursa noastră a spus că generalul Smith marțea trecută, 8 august, a primit un telefon personal de la ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, care spunea că are informații despre „oamenii care lucrează pentru porcul Zelensky” care țin în brațe „băieți și fete tinere”, inclusiv copii americani, într-un laborator undeva lângă Nahachiv, un sat din regiunea Lviv, la aproximativ 5 mile est de granița poloneză.
  Shoigu a spus că forțele sale nu au aflat încă locația precisă a laboratorului, dar se concentrau. El i-a spus generalului Smith că îi va trimite pe Spetznas să salveze copiii și să-i omoare pe răpitorii lor odată ce va avea coordonatele geografice. Apoi a făcut o oferta de colaborare, întrebând dacă generalul dorește ca forțele sale să se alăture misiunii, deoarece printre ostatici se numără și copii americani.
  Generalul Smith, a spus sursa noastră, l-a presat pe Shoigu pentru detalii și sursa informatiilor sale.
  „Avem metodele noastre de a extrage informații, tovarășe general Smith. Poate că suntem mai puțin preocupați de încălcarea drepturilor omului ALE CRIMINALILOR decât dumneavoastră. Va puteți alătura dacă puteți ajunge acolo suficient de repede sau vă putem trimite copiii acasă”, a spus Shoigu prin traducătorul . Generalul a fost în mod natural suspicios, dar receptiv la oferta lui Shoigu.
  „Este mereu în gardă pentru capcane”, a spus el. „Dar el știe că peste 400.000 de copii lipsesc și se presupune că sunt rapiti pentru pedofile și adrenocrome. Dupa un moment de gândire a spus că vrea să intre. Shoigu i-a dat instrucțiuni despre unde să treacă granița din Polonia în Ucraina pentru a-i întâlni pe Spetzna. „Un lucru, tovarășe general Smith: ar trebui să știți că nu luăm prizonieri”, a spus Shoigu.
  Imediat după apel, generalul Smith l-a contactat pe comandantul Grupului al 5-lea al forțelor speciale, col. Brent Lindemen, la Fort Bragg, spunându-i să-și ia un pluton potrivit pentru o vacanță, felul lui de a spune că o luptă cu foc la orizont. I-a spus lui Lindemen să aleagă cel puțin doi bărbați care vorbeau rusă.
  Forțele Speciale au trecut pe jos în Ucraina din Polonia în dimineața zilei de joi, 10 august și, după ce
  s-au întâlnit cu contactul lor din Spetzna, au mers cinci mile până la o tabără improvizată unde două duzini de Spetzna fie sorbeau cafea, fie desfaceu și reambalau rucsacuri. Liderii echipei și-au dat mâna și s-au înțeles bine. Liderul Spetznas avea o veste bună: localizase locul unde erau ținuți copiii, un complex împrejmuit cu trei structuri, închisoarea ad-hoc și două case de gardă, la 4 mile sud-est de locația lor actuală. El a spus că cercetașii săi aveau deja ochii pe țintă și au numărat opt santinele de perimetru, posibil mai multe pândind în interior. Conducătorul Spetzna a opinat că santinelele se plimbau ca niște bătrâni angajați, nu soldați antrenați și a sugerat ca Forțele Speciale să se ocupe de baracile de gardă, în timp ce oamenii săi atacau fabrica de textile slăbită pe care Zelenskyy o transformase într-o fabrică de extragere a lichidului suprarenal. „Odată ce îi sug pe copii ca niște vampiri, îi hrănesc, îi fac să pară sănătoși, chiar le machiază pe fetele foarte mici și le aduc peste graniță pentru a le vinde”, au spus un Spetzna. Ei au pătruns după amurg, lunetiştii americani aruncând santinele cu lovituri în cap, în timp ce Spetzna făcea o gaură în gardul ruginit din jurul clădirilor. Patru santinelele au căzut înainte ca ceilalți să-și dea seama că sunt atacați. Cineva țipa în ucraineană: „Pidiyditʹdo ditey. Vbyty ditey,” sau „Ia copiii. Omorâți copiii”, dar a fost brusc tăcut când Spetznas l-a prins din spate și i-a tăiat gâtul. În timp ce paznicii au ieșit doi câte doi dintr-o baracă de ciment, Forțele Speciale, înaintând acum înainte și acoperindu-se unul pe celălalt, i-au doborât, asigurându-se că nimeni nu ajunge la copii, în timp ce un Spetzna deschidea încuietoarea ușii. Dinauntru se auzeau tipete de copii. „Esti in siguranta. Suntem aici pentru a va ajuta”, a spus un Spetzna în engleză și în rusă. „Vă rog să nu mai tipati. Știu că sunteti speriati.” Patruzeci și unu de copii americani și 32 de copii ruși erau încătușați cu cătușe fixate pe pereți.
  Deși mulți păreau hrăniți și în general sănătoși, alții prezentau semne de anemie, deshidratare și foame.
  „Vedeți, asta fac ei aici, în fiecare zi”, a spus un Spetzna pentru Forțele Speciale.
  Potrivit sursei noastre, Spetzna a convocat un QRF în standby, care a venit cu vehicule pentru a extrage copiii într-o casă sigură pentru îngrijiri medicale, după care urmau să fie identificați și trimiși acasă.
  Ne-am întrebat sursa dacă misiunea marchează o eră a cooperării între forțele ruse și americane White Hat. „Împărtășim obiective similare”, a spus el, adăugând că Forțele Speciale vor rămâne în teatru până la noi ordine. „Sunt o mulțime de copii dispăruți și numai Dumnezeu știe câți sunt în curtea lui Zelenskyy”, a spus el.’’

 6. Singura noastra sansa ca agricultorii romani sa exporte cereale prin portul Constanta ar fi ca rusii sa dea foc depozitelor si distruga porturile raketilor de pe Dunare. Raketii astia nenorociti ne baga tara in faliment!

 7. Ei nu sunt explozii in aer dar probabil ca nu au Ghepard amplasat in porturi sa faca fata la toate dronele ca in Kiev. Ucraina e o tara vasta si e greu sa aperi fiecare catun. In schimb ar putea sa-si apere bine porturile dunarene ca inseamna bani alimente munitie.

 8. Serios? A vazut noaptea dronele si ca n-a fost doborata nici una?? Chiar are ochi de vultur cu vedere pe timp de noapte!! Pe cine crede prost, nici ziua nu prea se vede acele aparate de zbor ,ca doar zboara cu viteza ,mai mult ca au fost doborate si mai greu de vazut, multa minciuna!!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri