AcasăȘTIRI EXTERNEActualul președinte al Poloniei a câștigat primul tur al alegerilor. Cu cine...

Actualul președinte al Poloniei a câștigat primul tur al alegerilor. Cu cine luptă în runda decisivă

S-au aflat rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale din Polonia, scrutin desfășurat în pe fondul pandemiei de coronavirus.

Actualul lider de la Varșovia a ieșit primul în cursa electorală din Polonia, dar nu a reușit să obțină majoritatea absolută. Ca urmare, alegătorii sunt așteptați din nou la vot, peste două săptămâni.

Exit-poll-urile prezentate după închiderea urnelor îl prezintă pe președintele în exercițiu, Andrzej Duda, cu puțin sub 42%, în timp ce contracandidatul său din turul al doilea al prezidențialelor a obținut puțin sub 30 de procente, conform BBC.

În runda decisivă, din 12 iulie, alegătorii vor regăsi pe buletinele de vot numele a doi candidați – cel al lui Andrzej Duda, politicianul conservator în vârstă de 48 de ani, aliat al Partidului Naționa al Legii și Dreptății (PiS), și pe cel al lui Rafal Trzaskowski, primarul liberal al capitalei polone, Varșovia.

După închiderea urnelor, pe pagina oficială de Facebook a președintelui Poloniei a apărut un mesaj de mulțumire adresat oamenilor care au mers la vot, dar și candidaților, pentru competiția electorală.


sursa foto: Facebook/Andrzej Duda

92 afisari

1 COMENTARIU

  1. Actualul președinte al POLONIEI VA CÎȘTIGA ALEGERILE pt. că a demis vîrfurile serv.secrete care faceau politică&poliție politică ilegal,și încalcînd legile Poloniei .Și nu mai are cine să falsifice voturile ca să cîștige oamenii lui soroș! Cum este la noi la Românica..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger