AcasăȘTIRI EXTERNE„Activități extremiste interzise” în armata SUA. Raport șocant al Pentagonului

„Activități extremiste interzise” în armata SUA. Raport șocant al Pentagonului

pentagonInflația mușcă din buzunarele militarilor americani! Pentagonul îi lasă fără lefuri

Aproximativ 100 de membri ai armatei SUA au luat parte la o formă de „activitate extremistă interzisă” în ultimul an, a declarat luni, 20 decembrie, Pentagonul în prezentarea noilor sale orientări pentru armată. 

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a ordonat, în februarie, o revizuire a politicilor Pentagonului privind combaterea extremismului în rândurile sale.

Insurgenții pro-Trump

Anunţul a intervenit după dezvăluirea participării a zeci de foşti militari la asaltul asupra sediului Capitoliului la 6 ianuarie, la Washington, în cursul căruia mii de partizani ai lui Donald Trump au încercat să pătrundă cu forţa în sediul Congresului SUA pentru a împiedica parlamentarii americani să certifice victoria lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale.

„Majoritatea covârșitoare a bărbaților și femeilor din Departamentul Apărării servesc această țară cu onoare și integritate”, a spus Lloyd Austin, citat într-un comunicat care însoțește raportul unui grup de lucru pentru combaterea extremismului.

„Ei respectă jurământul pe care l-au depus de a sprijini și apăra Constituția Statelor Unite”, a adăugat el. Credem că doar un număr foarte mic de persoane încalcă acest jurământ prin participarea la activități extremiste”.

„Aproximativ 100” de membri ai armatei americane, în serviciu active sau în rezervă, s-au implicat în activități extremiste interzise în ultimul an”, potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, scrie AFP.

Răsturnarea guvernului, terorism intern

El nu a precizat tipul de activitate în care s-au angajat, dar a citat susținerea pentru răsturnarea guvernului sau „terorismul intern” ca exemple de practici interzise.

În noile sale linii directoare, grupul de lucru nu menționează anumite grupuri extremiste.

Printre recomandările sale se numără o pregătire sporită a armatei cu privire la ceea ce constituie activitate extremistă interzisă.

„Aceasta include instrucţiuni privind reţelele sociale, ce este permis şi ce nu”, a explicat John Kirby

author avatar
Tudor Borcea
258 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger