AcasăȘTIRI EXTERNEActiviștii climatici vandalizează un tablou de Gustav Klimt. Culmea ironiei: intrare liberă...

Activiștii climatici vandalizează un tablou de Gustav Klimt. Culmea ironiei: intrare liberă la muzeu, sponsorizată de petroliștii OMV! – VIDEO

Activiștii climatici vandalizează un tablou de Gustav Klimt. Culmea ironiei: intrare liberă la muzeu, sponsorizată de petroliștii OMV! - VIDEO

Celebrul tablou „Moarte și Viață” al artistului austriac Gustav Klimt a fost stropit, marți, la Viena, cu un lichid negru de către activiști de mediu.

Vandalizarea tabloului a fost anunțată de Muzeul Leopold din Viena. „Restauratorii lucrează pentru a determina dacă pictura, protejată de sticlă, a fost deteriorată”, a declarat purtătorul de cuvânt Klaus Pokorny, în timp ce grupul „Letzte Generation” (Ultima Generație) a revendicat pe Twitter acțiunea.

Zi gratis la muzeu, sponsorizată de petroliștii de la OMV!

Doi bărbați pot fi văzuți vandalizând lucrarea, unul dintre ei lipind mâna de geamul protector, înainte de a fi evacuat de un angajat al muzeului. „Opriți distrugerea (omenirii) de către combustibilii fosili. Ne grăbim spre iadul climatic”, au strigat activiștii, informează 20 Minutes.

Culmea ironiei, intrarea a fost gratuită marți, în cadrul unei zile sponsorizate de compania petrolieră austriacă OMV.

Grupul de activiști se descrie ca fiind „prima generație care a simțit debutul colapsului climatic și ultima care mai poate să-l oprească”.

În ultimele săptămâni, activiștii de mediu din întreaga lume au acționat împotriva operelor de artă pentru a atrage atenția opiniei publice asupra încălzirii globale.

De exemplu, aceștia și-au lipit mâinile pe un tablou de Goya din Madrid sau pe celebra serigrafie „Campbell’s Soup” a lui Andy Warhol în Australia, au pulverizat supă de roșii pe un tablou din seria „Floarea-soarelui” a lui Van Gogh din Londra și au aruncat piure de cartofi pe o capodoperă a lui Claude Monet , în Germania.

author avatar
Tudor Borcea