AcasăȘTIRI EXTERNE„Acționăm după principiul ochi pentru ochi”. Putin îi trimite un nou mesaj...

„Acționăm după principiul ochi pentru ochi”. Putin îi trimite un nou mesaj lui Joe Biden / „Le-am explicat constant americanilor”

„Acționăm după principiul ochi pentru ochi”. Putin îi trimite un nou mesaj lui Joe Biden / „Le-am explicat constant americanilor” / Foto: The White House

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a remarcat că „relațiile dintre Rusia și SUA se află într-o stare cu adevărat deplorabilă, deoarece aproape s-au blocat din cauza Washingtonului”.

 

Rusia și Statele Unite nu sunt în măsură să mențină o cale normală de conversație din cauza cursului conflictual asumat de președintele american Joe Biden, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat TASS.

„Acționăm după principiul ochi pentru ochi”

„Menținerea unui dialog normal normal cu administrația lui Biden, care declară înfrângerea strategică a țării noastre ca fiind unul dintre obiectivele sale, este în mod obiectiv imposibilă”, a declarat șeful diplomației lui Vladimir Putin.

El a adăugat că „cursul de confruntare antirusească al Washingtonului continuă să ia un caracter mai acut și mai cuprinzător”.

Șeful diplomației ruse a menționat că „relațiile dintre Rusia și SUA se află într-o stare cu adevărat deplorabilă, deoarece se află aproape într-un punct mort din cauza Washingtonului”.

„Le-am explicat în mod constant americanilor că nu este în stilul nostru să depreciem intenționat relațiile interguvernamentale”, a notat Lavrov.

„Cu toate acestea, noi plecăm de pe poziția de reciprocitate în orice circumstanțe atunci când este vorba de construirea unui dialog. Cu alte cuvinte, de regulă, acționăm conform principiului «ochi pentru ochi», dar nu neapărat simetric”, a adăugat Lavrov.

author avatar
Tudor Borcea