AcasăȘTIRI EXTERNE„Acționăm după principiul ochi pentru ochi”. Putin îi trimite un nou mesaj...

„Acționăm după principiul ochi pentru ochi”. Putin îi trimite un nou mesaj lui Joe Biden / „Le-am explicat constant americanilor”

„Acționăm după principiul ochi pentru ochi”. Putin îi trimite un nou mesaj lui Joe Biden / „Le-am explicat constant americanilor” / Foto: The White House

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a remarcat că „relațiile dintre Rusia și SUA se află într-o stare cu adevărat deplorabilă, deoarece aproape s-au blocat din cauza Washingtonului”.

 

Rusia și Statele Unite nu sunt în măsură să mențină o cale normală de conversație din cauza cursului conflictual asumat de președintele american Joe Biden, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat TASS.

„Acționăm după principiul ochi pentru ochi”

„Menținerea unui dialog normal normal cu administrația lui Biden, care declară înfrângerea strategică a țării noastre ca fiind unul dintre obiectivele sale, este în mod obiectiv imposibilă”, a declarat șeful diplomației lui Vladimir Putin.

El a adăugat că „cursul de confruntare antirusească al Washingtonului continuă să ia un caracter mai acut și mai cuprinzător”.

Șeful diplomației ruse a menționat că „relațiile dintre Rusia și SUA se află într-o stare cu adevărat deplorabilă, deoarece se află aproape într-un punct mort din cauza Washingtonului”.

„Le-am explicat în mod constant americanilor că nu este în stilul nostru să depreciem intenționat relațiile interguvernamentale”, a notat Lavrov.

„Cu toate acestea, noi plecăm de pe poziția de reciprocitate în orice circumstanțe atunci când este vorba de construirea unui dialog. Cu alte cuvinte, de regulă, acționăm conform principiului «ochi pentru ochi», dar nu neapărat simetric”, a adăugat Lavrov.

author avatar
Tudor Borcea
581 afisari

11 COMENTARII

    • Romania a suferit din cauza rusilor nu din cauza americanilor mai treci pe la bibloteca si studiaza .. este foarta multa durere si acum ce vad ..sunt unii care incearca sa i spele pe picioare pe orci…hmmm

  1. Pentru Anonimul trecut pe la biblioteca: Asa este, am suferit datorita rusilor, dar sa nu uitam cine ne-a vandut lor. Cel putin rusii s-au retras la un moment dat din Romania. Americanii nu o vor face niciodata. Ma doare sa o spun, dar singura noastra salvare au ramas…rusii

  2. Rușii ne-au ocupat de vreo șapte ori în ultimele doua secole. Dacă nu era Congresul de la Viena, să la pună căpăstru, se întindeau dincolo de Principatele române. Așa au incorporat doar Basarabia, cu acces la Gurile Dunării. Expansionism pur.

    Ne-au jefuit de tezaurul național, dat în custodie celei mai apropiate țări aliate, care se întâmplă să fie Federația Rusă.

    După al doilea Război Mondial au jefuit România cu reparațiile de război, luate cu japca întreit.

    Însumând, au fost, sunt și rămân o pacoste expansivă la granița noastră de Est.

    Cine i-o iubi să o facă direct în Siberia. Cât despre noi, ceilalți, să fim lăsați în pace să ne croim traiul așa cum vrem: fără ruși în bătătură.

    România Mare s-a făcut pe baza idealurilor americane, nu rusești.

  3. @Aninim:
    Industrializare pe dracu ‘. Rușii au demontat în zonele lor de ocupație toate fabricile – dau exemplu doar IAR – și au practicat o politică de jaf sistematic, prin Sovromuri, fără egal în perioada modernă a istoriei.

    Înainte de o profera lozinci staliniste, mai citește, că face bine. Îți deschide orizontul opac! Dacă ești permeabil la argument și nu ești un troll rus jalnic.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger