AcasăȘTIRI EXTERNEAcord bilateral pentru vaccinul Sputnik V. Germania vrea să negocieze pe cont...

Acord bilateral pentru vaccinul Sputnik V. Germania vrea să negocieze pe cont propriu cu Putin

Germania urmează să înceapă negocieri bilaterale cu Rusia pentru a obține vaccinul Sputnik V , a declarat o sursă pentru Reuters, adăugând că orice acord final depinde de furnizarea de date cheie către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Guvernul german a spus până acum că dorește să aștepte ca EMA să ia o decizie înainte de a intra în discuții privind achiziția, dar Berlinul s-a impus deja ca unul dintre principalii avocați ai vaccinului Sputnik V în Europa. Alte țări occidentale îl acuză pe Vladimir Putin că se folosește de acest vaccin ca instrument de influență geopolitică, acuzații pe care Rusia le respinge.

Comisia Europeană i-a informat, miercuri, pe miniștri Sănătății din statele membre ale UE că Bruxelles nu intenționează să înceapă negocierile cu Rusia privind un contract preliminar pentru Sputnik V, așa cum a făcut cu alți furnizori de vaccinuri, a declarat pentru Reuters o persoană familiarizată cu problema.

De aceea, ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a anunțat în cursul ședinței virtuale, că Germania va începe negocierile preliminare cu Rusia privind un acord bilateral pentru asigurarea vaccinului Sputnik V, a adăugat sursa.

Deja 2,5 milioane de doze pentru Bavaria

În cadrul discuțiilor preliminare, Germania vrea mai întâi să stabilească ce cantități poate livra Rusia și când, a spus sursa.

În orice caz, Germania va cumpăra vaccinul rusesc numai după ce a fost aprobat de EMA și pentru aceasta este esențial ca Rusia să furnizeze datele necesare, a adăugat sursa.

Miercuri, primul ministru bavarez a declarat că landul va cumpăra 2,5 milioane de doze de vaccin Sputnik V,  dacă va obține aprobarea EMA.

Markus Soeder, conducătorul bogatului land din sud-estul Germaniei, a declarat că achiziția va avea loc în iulie.

author avatar
Tudor Borcea
166 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...