AcasăȘTIRI EXTERNEAcesta este prima ţară din lume care adoptă criptomoneda ca mijloc legal...

Acesta este prima ţară din lume care adoptă criptomoneda ca mijloc legal de plată!

bitcoinAcesta este prima ţară din lume care adoptă criptomoneda ca mijloc legal de plată

El Salvador ar putea deveni prima ţară din lume care să facă din Bitcoin un mijloc legal de plată, alături de dolarul american, moneda oficială a acestei naţiuni.

Nayib Bukele, președintele din El Salvador, spune că adoptarea Bitcoin va face mai ușor transferul de bani din străinătate, de la cetățenii țării care locuiesc acum în afara granițelor țării.

Pe termen scurt, va genera locuri noi de muncă și va ajuta la incluziunea financiară a miilor de locuri de muncă din afara economie formale”, a spus Bukele care mai este și de părere că adoptarea monedei digtale va duce la o accentuare a investițiilor.

El Salvador, dependentă de banii străinilor

Nayib Bukele, președintele micului stat El Salvador din America Centrală, a spus că va trimite proiectul de lege Congresului săptămâna viitoare.

Dacă acesta va trece, o bună parte din cei 70% din salvadorieni care nu au conturi bancare și-ar deschide unul, a spus președintele.

Economia El Salvador se bazează în mare măsură pe remitențe sau pe banii trimiși acasă din străinătate, care reprezintă aproximativ 20% din produsul intern brut (PIB) al țării. Cei două milioane de salvadoreni care trăiesc în afara țării, trimit anual acasă eeste 4 miliarde de dolari.

author avatar
Andrei Ștefan