AcasăȘTIRI EXTERNE„Acest război a fost pierdut cu mult timp în urmă”. Un erou...

„Acest război a fost pierdut cu mult timp în urmă”. Un erou al armatei SUA critică implicarea în Ucraina!

Rusia se dă victimă: a chemat ea ONU și Crucea Roșie

Considerat cândva un erou al Războiului din Golf, colonelul american (r) Douglas Macgregor este acum denunțat drept un „apologet al lui Putin” pentru criticile sale fără compromisuri față de ceea ce el consideră a fi duplicitatea Occidentului în raport cu vechiul inamic din vremea Războiul Rece, Rusia.

Într-un interviu acordat Die Weltwoche, Macgregor afirmă că el nu consideră, de lipdă, că sistemele de rachete americane HIMARS pe care președintele Joe Biden dorește să le livreze Ucrainei ar putea deveni un factor de schimbare a jocului în războiul din această țară.

„Foarte puțin probabil să aibă utilitate reală”

„Aceste arme nu vor avea niciun fel de impact semnificativ. În primul rând, HIMARS este un sistem bun, dar noi trimitem doar patru lansatoare. Acest lucru este la fel de semnificativ ca și trimiterea a patru tancuri. Nu ai un impact semnificativ cu atât de puține lansatoare”, a estimat el.

„Țineți cont și de altceva. Este nevoie, în medie, de cel puțin cinci săptămâni pentru a instrui membrii ce folosesc un astfel de sistem. Cu excepția cazului în care trimitem soldați americani pentru a opera aceste arme mi se pare foarte puțin probabil ca HIMARS să fie puse în funcțiune rapid și să aibă o utilitate reală”.

„În al doilea rând, raza de acțiune de 50 de mile este limita exterioară a sistemului. Mă îndoiesc că ar putea ajunge vreo rachetă aproape de granița rusă” – Douglas Macgregor.

„Apoi, în cele din urmă, atunci când sistemul de rachete de mare mobilitate trage, este vizibil de sateliții aflați în orbită joasă Asta înseamnă că, de îndată ce lansezi o salvă de aceste rachete, primul lucru pe care trebuie neapărat să îl faci este să te deplasezi rapid către o nouă locație. Dacă nu o faci, vei fi identificat și distrus de focul contra-bateriei”.

Victoriile ucrainenilor, „ficțiune politică”

„Dacă am învățat un lucru din acest război actual, rușii au o capacitate excelentă de foc de contra-baterie. Au radarele, au legăturile cu mijloacele de informații, supraveghere și recunoaștere din spațiu, precum și cu cele de deasupra capului în mediul terestru. Concluzia este că aceste patru lansatoare nu vor face absolut nicio diferență. Arată ca o întreprindere de salvare a imaginii de către guvernul SUA pentru a crea iluzia că am făcut ceva important pentru ucraineni, când, de fapt, nu am făcut”.

Strategul în vârstă de 69 de ani a mai declarat: „În acest stadiu, ideea că rușii ar negocia cu oricine despre evenimentele din Ucraina este pur și simplu nerealistă”.

Mai îngrijorător pentru ucraineni, Macgregor crede că lupta lor pentru integritate teritorială este deja pierdută. El respinge rapoartele elogioase despre victoriile tactice ucrainene ca fiind „ficțiune” inventată politic.

NATO, „mai slabă ca niciodată”

„Cred că NATO este mai slabă ca niciodată. Unitatea pe care o vedeți este, în cel mai bun caz, o fațadă. Macron a avut perfectă dreptate (când a declarat că NATO este „în moarte cerebrală”) și nu a fost primul care a făcut aceste declarații. Statele Unite nu au aliați în Europa. Are dependențe militare. Există o singură țară în Europa care este capabilă să pună în teren o putere militară semnificativă și să domine scena, dacă este necesar, și aceasta este Germania. Germania este astăzi ceea ce a fost înainte de cel de-al Doilea Război Mondial și de Primul Război Mondial. Este o putere dominantă, o putere regională și, într-o mare măsură, o putere internațională”.

Rusia vede UE aservită americanilor

„Rusia nu se teme de europeni și nu s-a temut niciodată de ei. Rusia a văzut întotdeauna statele europene ca fiind în întregime aservite și dependente de Washington. NATO este alianța condusă de Statele Unite. Atâta timp cât suntem văzuți ca putere dominantă în Europa și fără echivoc ostilă Rusiei, atunci, da, Rusia va vedea ceea ce se întâmplă sub denumirea largă de NATO ca pe o amenințare existențială la adresa Rusiei”, a mai spus Macgregor.

Interviul integral, aici.

author avatar
Tudor Borcea
2.251 afisari

16 COMENTARII

  1. Cabala este constienta ca shandramaua se prabuseste vertiginos, dar vrea sa prelungeasca agonia.

    Razboiul din tara Satanei, Ucraina, a fost pierdut de Cabala cand Rusia a distrus ultimul laborator de arme biologice de sub combinatul AZOV,
    a eliberat ultimii copii rapiti pentru violuri si sacrificii satanice,
    a pus mana pe serverele bamcilor Rockefeller si Rothschild
    si a capturat zacaminte de petrol si gaze.
    Acum va retroceda si teritoriile furate de khazarul nazist Stalin ca sa faca o tara a khazarilor nazisti, mare si bogata.

    Acum s-a schimbat metoda de executie a criminalilor si complicilor la genocid, la Guantanamo: nu va mai fi folosita spanzuratoarea ci un singur glontz in cap, PUNCT.

    Va fi o vara fierbinte !

  2. Unde l-ați găsit și pe moșulică ăsta defazat? Ziarul Nationalul – loc de întâlnire a tezelor cretine cu interpretările dezaxate.

      • EXCREMENTUL POSTAC MACGigi ce-i ZILNIC PE ZIARE.COM , VINE SI IMPUTE ATMOSFERA SI AICI CU COMENTARIILE LUI DE FALS HELVET

    • Spune-i acelui neuron colorat in curcubeu pe care il mai ai, ca aici nu sunt doze de înțepat, deja ai facut 4, cu putin noroc o sa ai si o variola maimuțoi

  3. Un militar inteligent si pertinent, nu ca generalii nostri care bat zilnic campii la tembelizor.
    Se stie: Rusia va invinge NATO!

  4. NATO este slabit pentru ca Europa doreste sa-si faca propria forta militara, dupa decenii in care UK-ul infiltrat a pus talpi si bete in roate cat a putut. SUA vor ramane aliat, pentru ca nu exista motive de altceva.
    Are dreptate in ceea ce spune despre Germania, in interviul original i se spune ca este doar o putere mondiala economica, iar el raspunde: „But it could become everything else overnight if it chose to do so.” Este o realitate care nu place rusofililor de pe acest forum – ca sa fii o forta militara iti trebuie putere economica, iar Rusia NU ARE asa ceva.

  5. Personal îmi este rușine să afirm că fac parte din Uniunea Europeană. Avem cei mai descreierați, dezaxați și destrăbălați conducători care iau cele mai proaste decizii referitoare la viața noastră și la viitorul nostru. Și slugi decăzute și corupte ale licuriciului obez și arogant care se pishă atât pe ei cât și pe noi. În ce-i privește pe șefii indigeni, n-au nici o umbră de simțământ patriotic și de apartenență la această șară.

  6. Bine acum ca au 4 Himars. Colonelul sa stie ca da si Franta Cezar si Polonia o groaza de blindate si tancuri. Apoi Ucraina a capturat peste 200 de baterii de lupta.
    In sine Ucraina trebuie sa stranga f f multe tunuri si obuziere pentru a putea trimite Rusia acasa.

    • Stai linistit ca știe colonelul mult mai multe decat a putut știe tot neamul tau de la maimuta încoace, cand o dau iar in variola maimutei

  7. Rusia a castigat razboiul 2 cu artileria grea. Cu nimic altceva. Din cauza asta colonelul areff mare dreptate.

  8. Era clar de la bun inceput ca Ucraina nu are cum sa invinga Rusia. E imposibil. Dar razboiul nu este atat militar pe cat economic si ideologic. Rusia, China, si multi altii nu mai vor ca america sa fie o putere asa mare ca sa faca tot ce vor. Nu sant de acord cu prospectele comuniste pentru un govern mondial si atatea altele cum ar fi ideologia neo liberala si homosexualitatea

  9. „War is a racket” spunea Smedley Butler.Deci nimeni nu vrea altceva decat sa se consume arme cat mai multe si cat mai scumpe….BUSINESS DE TRILIOANE pentru fabricantii de arme.
    Daca incepe si in Pacific o sa fie cea mai mare vaca de muls…bani pentru portavioane noi,avioane,rachete
    De 100de ani ne uitam la escrocheria asta gen alba-neagra cu capacele prin gara,doar ca e condusa de la DAVOS-WAR FOR PROFIT INCORPORATED.Sau military-industrial complex….tot aia inseamna.Oamenii prosti construiesc armele cu care vor fi bombardati chiar ei…oaia care a devenit chelneritza la restaurantul cu fripturi de miel…beheheheee vrem la razboi beheheheeee si mancam oi bombardate cu rachete se prajesc instantaneu

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger