AcasăȘTIRI EXTERNEAccident terifiant făcut de o mașină Tesla. Doi morți după ce mașina...

Accident terifiant făcut de o mașină Tesla. Doi morți după ce mașina a scăpat de sub control. Noi probleme pentru Elon Musk – FOTO& VIDEO

Accident terifiant făcut de o mașină Tesla. Doi morți după ce mașina a scăpat de sub control. Noi probleme pentru Elon Musk – FOTO& VIDEO / Foto: printscreen

Un accident spectaculos în care a fost implicat un autoturism electric Tesla Model Y s-a soldat cu doi morți și trei răniți în China, iar camerele de supraveghere au surprins scenele incredibile.

Accidentul a avut loc pe 5 noiembrie în provincia Guangdong, în China. Media locală Jimu News a relatat că un motociclist și o studentă au fost uciși de mașina Tesla scăpată de sub control.

Cursă nebunească fără control

Autoritățile nu au reușit încă să identifice cauza exactă a accidentului, dar familia șoferului (în vârstă de 55 de ani) a declarat că acesta a avut dificultăți cu pedala de frână, în sensul că nu răspundea comenzii.

Într-o compilație de înregistrări video ale accidentului, SUV-ul poate fi văzut mai întâi încercând să parcheze în fața unui magazin.

În scurt timp, bărbatul pierde controlul mașinii sale Tesla, care se deplasează cu viteză pe străzile aglomerate din Chaozhou.

Apoi, mașina intră accidental în coliziune cu bicicliști și motocicliști, cu viteză mare. Accidentul grav se termină în momentul în care mașina se ciocnește cu un vehicul.

Tesla a declarat că investighează incidentul, dar a avertizat împotriva „zvonurilor”, menționând că datele sale au arătat că pedala de frână a mașinii nu a fost niciodată acționată în timp ce aceasta trecea cu viteză prin oraș, scrie Daily Mail.

Într-o declarație, Tesla a precizat că lucrează cu autoritățile locale pentru a identifica „adevărul” cu privire la ceea ce a dus la producerea accidentului.

Accidentul este cel mai recent caz în care funcțiile automate ale mașinii (programul Autopilot) companiei conduse de Elon Musk sunt supuse criticilor.

China este a doua piață ca mărime pentru compania producătoare de mașini electrice, iar accidentul a fost printre cele mai importante subiecte dezbătute pe platforma de socializare Weibo, duminică.

 

Tesla s-a mai confruntat în China cu reclamații privind defecțiuni ale frânelor.

author avatar
Tudor Borcea
345 afisari

2 COMENTARII

  1. Nicio masina din lume nu ar trebui sa aiba autopilot. Singurele vehicule cu pilot automat trebuie sa ramana aeronavele si vapoarele. Masinile pe strada trebuie obligatoriu conduse de oameni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger