AcasăȘTIRI EXTERNEAccident pe mare! Barca s-a răsturnat după ce s-a ciocnit de un...

Accident pe mare! Barca s-a răsturnat după ce s-a ciocnit de un petrolier: sunt cel puțin 4 morți (VIDEO)

Accident pe mare! Barca s-a răsturnat după ce s-a ciocnit de un petrolier: sunt cel puțin 4 morți (VIDEO)Accident pe mare! Barca s-a răsturnat după ce s-a ciocnit de un petrolier: sunt cel puțin 4 morți (VIDEO)

Cel puţin patru oameni au murit şi unul este dat dispărut după ce o ambarcaţiune de pescuit turcească a intrat în coliziune cu o navă cargo înregistrată în Grecia, în sudul coastelor Turciei, au anunţat miercuri autorităţile locale.

Locul incidentului

Accidentul s-a produs la ora locală 05.50 (02.50 GMT) la circa 15 mile marine de oraşul sudic Adana, a indicat biroul guvernatorului local, potrivit Euronews.

Incidentul a avut loc pe fondul tensiunilor în curs între Atena și Ankara, în Marea Mediterană, legate de o dispută a forajului pe gaz într-o zonă revendicată de ambele țări.

Disputa legată de forajul pe gaz a dus la o escaladare a tensiunilor între aliații NATO, inclusiv o prezență crescută a navelor de război în zona disputată.

Se crede că la bordul ambarcaţiunii de pescuit, care s-a răsturnat, se aflau în total cinci persoane. Au fost recuperate corpurile a patru pescari şi unul este căutat în continuare, a relatat agenţia ANA.

În incident a fost implicat Efesos, un petrolier aflat sub pavilion grecesc și Polatbey 1, o barcă de pescuit turcească, au declarat oficialii din provincia turcă Adana.

Operaţiunea de salvare lansată de autorităţile turce atât pentru recuperarea celui dispărut, cât şi pentru a se asigura că nu mai sunt şi alte persoane rămase captive în barcă.

Nava cargo greacă Ephesos, cu o capacitate de 165.730 de tone, plecase din Ceyhan, în Turcia, către Vietnam, cu o încărcătură de 139.144 tone metrice de petrol şi cu un echipaj format din 27 de persoane, între care 13 greci.

author avatar
Andreea Vlad