AcasăȘTIRI EXTERNEAccident mortal cu Tesla. Șoferul, inculpat pentru ucidere din culpă

Accident mortal cu Tesla. Șoferul, inculpat pentru ucidere din culpă

Șoferul unei mașini electrice Tesla, un taxi care nu era în serviciu și care a provocat un accident mortal spectaculos la Paris, a fost inculpat miercuri, 15 decembrie, pentru „ucidere din culpă și vătămări neintenționate”. Accidentul pune iar în discuție tendințele spre autovehicule autonome.

Compania de taximetrie G7 a anunțat că opri 37 de vehicule electrice de același model cu taxiul implicat în acest accident spectaculos, care a ucis, săptămâna trecută, o persoană și a rănit alte 19, potrivit unui ultim raport.

Frâna s-a blocat, mașina a accelarat

„Clientul meu este șocat de accident, care a fost deosebit de violent”, a declarat avocatul șoferului, Sarah Saldmann.

„Pentru el este un accident, a făcut totul pentru a apăsa pedala de frână care s-a blocat și în același timp motorul s-a ambalat iar mașina a început să ruleze cu viteză mare”, a spus avocatul, reamintind că mașina nu era echipată cu frână de mână.

Vehiculul electric a fost cumpărat nou „în urmă cu trei luni” și nu prezentase nici o dificultate până atunci, potrivit avocatului.

Procuratura, care sâmbătă a deschis o anchetă preliminară, a încredințat miercuri cercetările judecătorilor de instrucție. Ancheta va trebui să determine, bazându-se în special pe expertiza tehnică, cauzele acestui accident.

Sâmbătă seara, șoferul în vârstă de 50, care nu era de serviciu și care călătorea cu soția și fiicele sale, potrivit  lui Saldmann, a  pierdut controlul vehiculului în arondismentul 13 din Paris.

Taxiul a lovit doi pietoni, apoi un container de sticle care, din cauza șocului, a fost aruncat în aer și a explodat la sol. Vehiculul a lovit apoi un semafor, pe care, de asemenea, l-a proiectat în aer. Apoi, și-a încheiat cursa într-o dubă aflată în circulație în mijlocul intersecției, potrivit relatării unei surse din poliție, scrie AFP.

Tesla exclude o defecțiune tehnică

Ca măsură de precauție, compania de taxiuri G7 a anunțat marți că va opri cele 37 de mașini Tesla Model 3 din flota sa.

Tesla, care are acces la anumite date tehnice, a asigurat că nu a existat „nici o defecțiune tehnică” a mașinii sale. Tesla Model 3 este cel mai bine vândut model al producătorului american.

Vehiculul nu este autonom, ci este echipat cu o asistență la conducere pe autostradă care impune ca mâinile să fie ținute pe volan și ochii în direcția drumului.

author avatar
Tudor Borcea
392 afisari

2 COMENTARII

  1. „frână care s-a blocat și în același timp motorul s-a ambalat”.
    Se stie demult tendinta de a se ambala la maxim motorul de la masinile Tesla, probabil ca se introduce prea multa benzina in carbelitor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger