AcasăȘTIRI EXTERNEAccident îngrozitor: au murit 18 oameni! Două microbuze cu pelerini s-au ciocnit

Accident îngrozitor: au murit 18 oameni! Două microbuze cu pelerini s-au ciocnit

Un accident îngrozitor a avut loc la Bagdad. Au murit 18 oameni într-un accident de circulaţie produs în noaptea de vineri pe o şosea aflată la nord de Bagdad, potrivit unui nou bilanţ furnizat de două surse medicale.

Accidentul a avut loc între oraşele Dujail şi Samarra, a precizat agenţia irakiană de presă INA, citându-l pe Khaled Burhan, directorul serviciilor sanitare din provincia Salah al-Din.

Un şofer ar fi adormit la volan

Potrivit mărturiilor adunate de la faţa locului, este posibil ca unul dintre şoferi să fi adormit la volan, a precizat acest responsabil.

Cert este că accidentul s-a soldat cu 18 morţi şi 15 răniţi, a declarat pentru AFP o primă sursă medicală din Salah al-Din, sub rezerva anonimatului.

Un oficial al autorităţii rutiere locale a declarat că cei doi şoferi şi-au pierdut viaţa. El a precizat că unul dintre vehicule şi-a părăsit sensul de mers şi a intrat pe sensul opus, evocând la rândul său informaţii potrivit cărora şoferul ar fi adormit la volan.

2,6 milioane de pelerini au intrat în Irak

Peste 2,6 milioane de pelerini au intrat în Irak prin punctele de trecere a frontierei terestre sau prin aeroporturi de la începutul Arba’een, potrivit celor mai recente cifre publicate vineri de Ministerul irakian de Interne.

Din nefericire, acest eveniment religios este însoţit în mod regulat de accidente rutiere într-o ţară cu o infrastructură care se prăbuşeşte.

author avatar
Andrei Ștefan